Angelina_Elena

2

Bucataras
junior

Certeju de sus

Bucataras din 15.07.2011

RETETE474
PRIETENI308
Retete

Savarine

In Prajituri la 9 Iun 2014

Aluat: intr-un vas punem faina si ouale. In alt vas punem laptele cu drojdia uscata si zaharul, amestecam si turnam peste faina. Amestecam alulatul cu o lingura deoarece este moale. Adaugam sarea si amestecam aluatul pentru 5 minute, apoi acoperim vasul cu un servest curat si il lasam...

Tort cu crema de vanilie si bezea cu nuca

In Torturi la 6 Iun 2014

Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu apa, uleiul si esenta de rom, apoi...

Foi cu miere de albine si crema de lapte

In Prajituri la 6 Iun 2014

Foile: se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga untura, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet. Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute. Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam....

Cosulete fragede cu nuca si dulceata

In Dulciuri la 4 Iun 2014

Umplutura: amestecam dulceata de prune cu nuca macinata pana obtinem o pasta tare apoi adaugam esenta de rom. Aluat: intr-un vas punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza). Adaugam faina...

Salata cu ton, oua si cartofi

In Salate la 3 Iun 2014

Conservele de ton le desfacem si scurgem uleiul de pe ele. Le punem intr-un bol, adaugam ouale fierte taiate cubulete, firele de ceapa verde taiate marunt, patrunjelul tocat marunt si cartoful taiat cubulete. Maioneza o amestecam cu iaurtul grecesc si o adaugam peste ingrediente in bol....

Pancakes cu mere si nuca (reteta de post)

In Dulciuri la 3 Iun 2014

Punem intr-un vas apa minerala, sarea, zaharul, uleiul si le amestecam bine cu un tel. Incorporam treptat faina cernuta, apoi adaugam praful de copt stins cu zeama de lamaie. Spalam merele, le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Le adaugam in compozitia precedenta impreuna...

Penne cu ton in sos de rosii

In Penne la 2 Iun 2014

Pennele se pun la fiert in apa clocotita cu sare si ulei si se fierb 8-10 minute. Le scoatem si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Ceapa o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei de...

Tort cu spuma de capsuni

In Torturi la 1 Iun 2014

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le lasam de-o parte. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam uleiul in fir subtire (ca la maioneza), apoi apa minerala. Peste albusuri adaugam...

Prajitura cu frisca si cirese

In Prajituri la 1 Iun 2014

Umplutura: batem frisca lichida pana se intareste apoi o dam la frigider pana pregatim blatul. Ciresele le spalam, le scoatem samburii si le transferam intr-o cratita. Adaugam zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana scad putin si formeaza un sos. Scurgem ciresele...

Tort cu crema de ciocolata si rom

In Torturi la 1 Iun 2014

Foi: Intr-un vas punem ouale, zaharul, praful de sare si amestecam bine. Adaugam apoi laptele, uleiul si amestecam bine. Adaugam apoi bicarbonatul stins cu otet, amestecam si incepem sa adaugam faina. Amestecam cu lingura cat putem, apoi incepem sa  framantam pana...

Budinca de macaroane cu miez de lapte

In Penne la 31 Mai 2014

Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare si ulei. Cand aceasta incepe sa fiarba adaugam pastele si lasam sa fiarba 8-10 minute. Intr-un bol punem miezul de lapte, ouale, smantana si omogenizam. Dupa ce s-au fiert pastele, le scurgem de apa apoi le amestecam cu branzica....

Tarta cu fructe de padure

In Dulciuri la 30 Mai 2014

Punem fructele de padure congelate intr-o cratita, impreuna cu zaharul si lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba. Adaugam apoi amidonul desfacut in lingura de apa si omogenizam rapid. Lasam sa se raceasca si ne ocupam de foietaj.   Dezghetam aluatul, il intinidem intr-o...

Brownie cu migdale

In Dulciuri la 29 Mai 2014

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C. Tapetam o tava rotunda, de 26 cm cu hartie de copt. Ciocolata si untul le topim la baie de aburi. Adaugam zaharul si amestecam energic. Adaugam ouale in compozitie, cate unul, mixand bine dupa fiecare. Cernem  faina cu cacaoa, sarea...

Empanadas cu pui si pasta de avocado

In Aperitive / Garnituri la 2 Mar 2014

Aluat: Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem untul taiat cubulete, untura, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen.La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana cand s-a incorporat...

Tort cu crema de caramel

In Torturi la 2 Mar 2014

Blat:  Preincalzim cuptorul la 160ºC. Ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul le cernem si le punem toate intr-un castron. Amestecam cu un tel ca sa se amestece bine unele cu altele. Ingredientele lichide plus ouale, le punem in alt...

Prajitura Boema

In Prajituri la 1 Mar 2014

Crema de ciocolata:  topim ciocolata cu frisca lichida la foc mic. Cand ciocolata s-a racit putin, o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor cu o spatula. Dam crema la rece peste noapte. Frisca lichida (500 ml) o mixam bine, adaugam spre final zaharul pudra, mai mixam putin...

Donuts

In Dulciuri la 28 Feb 2014

Intr-o cana punem drojdia, o lingurita de zahar, adaugam putina apa calduta si amestecam pana se dizolva. Intr-un vas punem faina,  zaharul si sarea, apoi adaugam apa calduta, uleiul si drojdia dizolvata. Framantam aproximativ 5 minute apoi rastoarnam aluatul pe masa infainata....

Cartofi umpluti cu piept de pui

In Pui la 28 Feb 2014

Curatam cartofii de coaja, ii taiem in doua daca sunt mari, iar daca sunt mici ii lasam asa...ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presaram sare si punem cate o lingura de ulei peste fiecare cartof. Dam tava la cuptorul preincalzit si ii lasam pana se coc. Cat timp ce se coc...

Covrigi cu susan si sare

In Piine la 26 Feb 2014

Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta. Se omogenizeaza bine, apoi se lasa la odihnit pentru 10 minute. Intr-un vas incapator se cerne faina, se adauga sarea, drojdia, iaurtul, untul si incepem sa adaugam apa calduta. Se framanta pana obtinem un aluat care nu se...

Briose cu nesquik

In Dulciuri la 13 Ian 2014

Briose: ouale impreuna cu zaharul se amesteca foarte bine. Adaugam apoi apa si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu nesquik-ul si praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. Tapetam formele pentru briose cu hartiute si repartizam compozitia in mod egal. Dam tava la cuptorul...

Lasagna cu piept de pui si ciuperci

In Pui la 21 Noi 2013

Umplutura: Curatam si spalam ceapa apoi o toacam marunt si o calim in putin ulei. Adaugam apoi morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si lasam sa se caleasca impreuna cateva minute. Rosiile le spalam, le decojim, le punem in blender si le mixam. Adaugam pieptul de pui taiat...

Prajitura in 2 culori (de post)

In Prajituri la 21 Noi 2013

Prima data pregatim aluatul alb: intr-un bol punem zaharul, uleiul, praful de sare si mixam foarte bine pana cand zaharul s-a topit. Adaugam apoi apa minerala si continuam sa mixam adaugand faina amestecata cu praful de copt. Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei apoi turnam...

Mini tarte cu crema de vanilie si mere coapte

In Prajituri la 15 Noi 2013

Aluat:  intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea. Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot. Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul. Aluatului rezultat...

Prajitura inteligenta cu lamaie

In Prajituri la 14 Noi 2013

Fierbem laptele apoi il lasam sa se racoreasca. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un vas mare punem untul, 150 g zahar, zaharul vanilat, praful de sare si mixam bine. Adaugam pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare. Adaugam zeama si coaja de lamaie apoi adaugam...

Paella cu carne de pui si porc

In Mancaruri cu carne la 5 Noi 2013

Facem focul cu lemne(nu cu carbuni) apoi asezam suportul special pentru tigaia de paella. Punem tigaia pe foc, apoi adaugam uleiul, iar cand acesta s-a incins adaugam carnea si presaram sarea deasupra. Amestecam pentru ca aceasta sa se rumeneasca uniform. Dupa ce carnea s-a rumenit usor,...

Cartofi gratinati

In Aperitive / Garnituri la 5 Noi 2013

Spalam cartofii, dar nu ii curatam apoi ii punem la fiert in apa cu sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute. Ii scurgem apoi de apa, ii curatam si ii taiem feliute. Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam un strat de cartofi, presaram cascaval, punem putina...

Halloween Cupcakes

In Prajituri la 1 Noi 2013

Cupcakes cu dovleac: Punem ouale si zaharul intr-un vas si incepem sa mixam bine pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam piureul de dovleac, uleiul si mixam din nou. Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare si o adaugam peste compozitia precedenta. Mixam bine,...

Chiftele in sos de mazare

In Mancaruri cu carne la 28 Oct 2013

Chiftele:  intr-un vas punem carnea tocata, adaugam oul,  usturoiul zdrobit, painea inmuiata in apa (si scursa in prealabil), patrunjelul uscat, sare si piper dupa gust . Amestecam toate ingredientele, iar cu mana umeda incepem sa formam chiftelutele. Le prajim in ulei...

Budinca de gris insiropata

In Dulciuri la 28 Oct 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma pana cand se intaresc. Incepem apoi sa adaugam zaharul in ploaie, pana cand obtinem o spuma lucioasa. Incorporam apoi galbenusurile unul cate unul. Tot in ploaie adaugam pesmetul si grisul. Adaugam zaharul vanilat, coaja...

Prajitura cu dovleac

In Dulciuri la 21 Oct 2013

Punem ouale si zaharul intr-un vas si incepem sa mixam bine pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam piureul de dovleac, uleiul si mixam din nou. Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare si o adaugam peste compozitia precedenta. Mixam bine, apoi turnam compozitia intr-o...

Afisate 31 - 60 din 474 retete    

Postari recente

publicat la 11.03.2015

Baclava

publicat la 26.07.2014

Prajitura cu afine si lamaie

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Daca iti dai drumul azi la imaginatie vei picta bucataria, asa ca ai grija

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]