La multi ani de 1 iunie!
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le lasam de-o parte.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa.
Adaugam uleiul in fir subtire (ca la maioneza), apoi apa minerala.
Peste albusuri adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus.
Tapetam o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu hartie de copt si putin ulei, turnam compozitia in tava si dam blatul la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 25-30 de minute.
Spuma de capsuni:
Frisca lichida o punem intr-un vas si o mixam pana se intareste.
Spalam capsunile, indepartam coditele, le taiem in 2 apoi le punem intr-un blender si mixam pana obtinem un piure fin.
Adaugam zaharul pudra si piureul de capsuni peste frisca batuta si amestecam usor cu o spatula.
Asamblare:
Blatul de tort rece il taiem in 3.
Pastram un bol mic de crema pentru imbracat tortul iar restul o impartim in 2 parti egale.
Punem prima felie de blat in tava cu peretii detasabili in care am copt blatul, o insiropam bine, puneme o parte de crema, ce-a de-a doua felie de blat pe care o vom insiropa, crema ramasa, ultima felie de blat care la randul ei vine insiropata.
Dam tortul la frigider pentru 2-3 ore sau peste noaapte, cum am procedat eu.
A doua zi imbracam tortul in crema ramasa, am intins bucata de fondant (pe masa presarata cu zahar pudra) intr-o foaie mai mare decat diametrul tortului.
Il imbracam apasand bine si usor pe margini pentru a ramane frumos.
Fondantul ramas l-am colorat si am facut floricelele (cu forme speciale, de la mic la mare), t, randafirasiifluturasii, marginea de jos, literele si numerele.
Le-am asezat cum am crezut de cuvinta si gata...l-am dat la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!