Donuts

de Angelina_Elena in Dulciuri, 28 Feb 2014 | 4040 vizualizari

 

By Ana Maria! Multumesc, sunt minunati! :X

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina
  • 500 ml apa calduta (sau lapte)
  • 2 cubulete drojdie
  • 70 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts:

Intr-o cana punem drojdia, o lingurita de zahar, adaugam putina apa calduta si amestecam pana se dizolva.

Intr-un vas punem faina,  zaharul si sarea, apoi adaugam apa calduta, uleiul si drojdia dizolvata.

Framantam aproximativ 5 minute apoi rastoarnam aluatul pe masa infainata.

Intinde cu sucitorul o foaie groasa de 1 cm, apoi cu ajutorul unui pahar incepem sa decupam gogosile iar cu un paharel mic ii decupam in mijloc.

Gogosile astfel formate le asezam intr-o tava, le acoperim cu un prosop si le lasam la dospit, la loc caldut cam 20 de  minute.

Intre timp intr-o tigaie sau cratita punem ulei la incins.

Cand uleiul este fierbinte punem gogosile la prajit pe rand.

Cand s-au rumenit pe o parte le intoarcem si pe cealalta.

Scoatem gogosi pe servetele de hartie pentru a absorbii excesul de ulei.

Se pot servi ca atare sau ii punem glazura cu ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi marocane