De 1 Martie am sosit si eu cu un martisor dulce! :-* Va doresc sa aveti parte de o primavara minunata, plina de zambete si lucruri pozitive! >:D
Crema de ciocolata: topim ciocolata cu frisca lichida la foc mic.
Cand ciocolata s-a racit putin, o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor cu o spatula.
Dam crema la rece peste noapte.
Frisca lichida (500 ml) o mixam bine, adaugam spre final zaharul pudra, mai mixam putin si dam la frigider pana se raceste blatul.
Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.
Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Adaugam apa, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.
Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.
Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.
Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste.
La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.
Asamblare: blatul rece se taie in 18 patrate.
Luam fiecare patrat, il trecem prin siropul rece, apoi il asezam pe o tava.
Ciocolata o topim, apoi glazuram fiecare prajiturica in parte.
Crema de ciocolata o punem intr-un posh si spritzam deasupra fiecarui patratel.
Punem si frisca intr-un posh si facem cate un mot generos deasupra fiecarei prajiturica, apoi presaram migdale caramelizate.
Se da rece minim 1 ora inainte de servire.
Pofta buna!