Prajitura Boema

de Angelina_Elena in Prajituri, 1 Mar 2014 | 13361 vizualizari

 

De 1 Martie am sosit si eu cu un martisor dulce! :-* Va doresc sa aveti parte de o primavara minunata, plina de zambete si lucruri pozitive! >:D

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 150 ml ciocolata cu lapte
  • Blat:
  • 7 oua
  • 8 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Sirop:
  • 1 cana zahar
  • 2 cani si 1/2 apa
  • 1 lingura esenta de rom
  • Crema de ciocolata:
  • 200 ml frisca batuta
  • 50 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • Decor:
  • migdale caramelizate
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Crema de ciocolata: topim ciocolata cu frisca lichida la foc mic.

Cand ciocolata s-a racit putin, o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor cu o spatula.

Dam crema la rece peste noapte.

Frisca lichida (500 ml) o mixam bine, adaugam spre final zaharul pudra, mai mixam putin si dam la frigider pana se raceste blatul.

Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Adaugam apa, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.

Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste.

La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.

Asamblare: blatul rece se taie in 18 patrate.

Luam fiecare patrat, il trecem prin siropul rece, apoi il asezam pe o tava.

Ciocolata o topim, apoi glazuram fiecare prajiturica in parte.

Crema de ciocolata o punem intr-un posh si spritzam deasupra fiecarui patratel.

Punem si frisca intr-un posh si facem cate un mot generos deasupra fiecarei prajiturica, apoi presaram migdale caramelizate.

Se da rece minim 1 ora inainte de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si frisca