Tort cu crema de vanilie si bezea cu nuca

de Angelina_Elena in Torturi, 6 Iun 2014 | 6875 vizualizari

 

Pentru bezeau m-am inspirat de la Ancuta, careia ii multumesc! :-* A iesit ceva extraordinar! Cam asa arata si acest tort in interior http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-bezea-si-crema-de-vanilie-39385.html, nu am sectiune deoarece l-am facut cadou cuiva cu ocazia zilei de nastere!

 

INGREDIENTE

Blat de cacao:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurit praf de copt
  • 1 praf de sare

Bezea cu nuca:

  • 7 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 200 g nuca prajita si macinata

Sirop:

  • 1 cana zahar
  • 2 cani apa
  • 1 lingura esenta de rom

Crema de vanilie:

  • 7 galbenusuri
  • 170 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 300 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si bezea cu nuca:

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa

mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu apa, uleiul si esenta de rom, apoi

amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste

albusurile batute spuma si omogenizam.

Tapetam o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu hartie de copt si putin

ulei.

Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul

trece testul scobitorii.

Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand

zaharul se topeste.

La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.

Blatul de bezea: mixam bine albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam

zaharul si mixam pana se topeste si obtinem o spuma lucioasa.

La final adaugam nuca macinata amestecata cu faina.

Amestecam usor, cu o spatula pana se incorporeaza.

Punem bezeaua in tava rotunda (aceiasi in care am copt blatul) tapetata cu

hartie de copt si putin ulei.

Coacem la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.

Scoatem apoi din tava si lasam bezeaua sa se raceasca.

Crema de vanilie: mixam galbenusurile spuma cu zaharul.

400 ml de lapte ii punem pe foc la incalzit.

Dizolvam faine in laptele ramas (100 ml) apoi il adaugam peste laptele cald.

Turnam compozitia in fir subtire peste galbenusurile mixate spuma.

Punem compozitia de foc mic, pe baie de aburi si amestecam pana se

ingroasa.

Dam deoparte si acoperim cu folie de plastic (pentru  nu se forma coaja

deasupra) si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit adaugam cate o lingura peste frisca batuta, amestecand

usor, de jos in sus cu o spatula.

Asamblare: pe un platou rotund asezam o foaie de cacao insiropata,

intindem jumatate din crema,  acoperim cu blatul de bezea, intindem restul

de crema iar apoi punem si ultima foaie de cacao insiropata.

Ornam dupa preferinta, eu am ales sa il imbrac in frisca, sa il ornez pe

margine cu alune

caramelizate, iar deasupra am facut un trandafir din fondant si ornamente

sclipitoare, galben si mov.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si bezea cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)