Pennele se pun la fiert in apa clocotita cu sare si ulei si se fierb 8-10 minute.
Le scoatem si le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei de masline la incins, adaugam ceapa tocata marunt si morcovul.
Lasam sa se caleasca impreuna vreo 5 minute apoi adaugam rosiile pasate.
Lasam sosul sa fierba inca 10 minute, apoi punem bucatile de ton in suc de rosii, amestecam usor si mai lasam 2-3 minute.
Condimentam dupa gust cu sare, piper si patrunjel uscat.
Amestecam sosul obtinut cu pastele, apoi transferam totul intr-un vas termorezistent pe care il dam la cuptor pentru 15 minute.
Scoatem apoi vasul, presaram deasupra cascavalul dat pe razatoare si dam la cuptor pentru inca 4-5 minute.
Pofta buna!