Penne cu ton in sos de rosii

de Angelina_Elena in Penne, 2 Iun 2014 | 10222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g penne
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • apa
  • Pentru sos:
  • 3 conserve de ton in sos de rosii
  • 1 conserva de rosii in suc propriu (decojite)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • In plus:
  • cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ton in sos de rosii:

Pennele se pun la fiert in apa clocotita cu sare si ulei si se fierb 8-10 minute.

Le scoatem si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Ceapa o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei de masline la incins, adaugam ceapa tocata marunt si morcovul.

Lasam sa se caleasca impreuna vreo 5 minute apoi adaugam rosiile pasate.

Lasam sosul sa fierba inca 10 minute, apoi punem bucatile de ton in suc de rosii, amestecam usor si mai lasam 2-3 minute.

Condimentam dupa gust cu sare, piper si patrunjel uscat.

Amestecam sosul obtinut cu pastele, apoi transferam totul intr-un vas termorezistent pe care il dam la cuptor pentru 15 minute.

Scoatem apoi vasul, presaram deasupra cascavalul dat pe razatoare si dam la cuptor pentru inca 4-5 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ton in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor