Covrigi cu susan si sare

de Angelina_Elena in Piine, 26 Feb 2014 | 4866 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 15 covrigi medii:
  • 900 g faina
  • 40 g drojdie proaspata (2 pachetele)
  • 2 lingurite zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 g iaurt grecesc
  • 1 lingura unt (la temperatura camerei)
  • apa calduta
  • In plus:
  • 1 ou
  • susan
  • sare mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu susan si sare:

Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta.

Se omogenizeaza bine, apoi se lasa la odihnit pentru 10 minute.

Intr-un vas incapator se cerne faina, se adauga sarea, drojdia, iaurtul, untul si incepem sa adaugam apa calduta.

Se framanta pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Se pune la crescut pentru o ora, la loc caldut, ferit de curenti si acoperit cu un prosop curat.

Dupa ce a crescut, aluatul se imparte in 15 bucati egale.

Fiecare bucata intinde sub forma de sul, se impleteste la capete si se aduce inspre mijloc.

Punem covrigii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii acoperim cu un prosop curat si ii mai lasa 20 de minute la crescut.

Ii ungem apoi cu oul batut cu un praf de sare, presaram sare mare si susan peste si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra.

Ii savuram proaspeti scosi din cuptor sau ii pastram in pungi de plastic.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu susan si sare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu chimen