Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta.
Se omogenizeaza bine, apoi se lasa la odihnit pentru 10 minute.
Intr-un vas incapator se cerne faina, se adauga sarea, drojdia, iaurtul, untul si incepem sa adaugam apa calduta.
Se framanta pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Se pune la crescut pentru o ora, la loc caldut, ferit de curenti si acoperit cu un prosop curat.
Dupa ce a crescut, aluatul se imparte in 15 bucati egale.
Fiecare bucata intinde sub forma de sul, se impleteste la capete si se aduce inspre mijloc.
Punem covrigii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii acoperim cu un prosop curat si ii mai lasa 20 de minute la crescut.
Ii ungem apoi cu oul batut cu un praf de sare, presaram sare mare si susan peste si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra.
Ii savuram proaspeti scosi din cuptor sau ii pastram in pungi de plastic.
Pofta buna!