publicat la 04.05.2015
publicat la 11.03.2015
publicat la 26.07.2014
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes
Cum se prepara Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes: Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim in uleiul incins. Adaugam apoi ciupercutele tocate marunt, apa si sare dupa gust. Lasam sa fiarba sa mai scada putin lichidul....
Mamaliguta in straturi la cuptor
Prima data ne ocupam de carnita. O taiem cubulete, apoi o punem intr-o oala mai mica la prajit in uleiul incins. Acoperim cratita cu un capac, si lasam carnea la inabusit, amestecand din cand in cand. Dupa ce carnita s-a facut, adaugam peste ea boiaua de ardei si o cescuta de apa....
Deliciu cu ciocolata alba si nuca de cocos
Blatul de cacao: Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Dupa ce albusurile s-au intarit, adaugam zaharul cate o lingura odata si mixam foarte bine. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao...
Sandvis cald cu pastrama si cascaval Delaco
Feliile de paine le ungem cu unt. Punem apoi pastrama taiata feliute. Peste pastrama punem cascavalul, apoi punem sandvisul in Sandwich Maker si il lasam 2-3 miute pana se rumeneste. Va doresc pofta buna!
Biscuiti fragezi sau Ciucalai
In vasul in care vom framanta, punem untura, iaurtul, zaharul si amestecam energic cu o lingura de lemn. Adaugam apoi coaja rasa de lamaie, si zaharul vanilat Bourbon. La sfarsit adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa ne rezulte un aluat usor de modelat,...
Sandvis "Girafa"
Avem nevoie de 3 feliute de paine, din care una sa fie coltul painii, pentru a putea decupa partea maro. Din cele 2 felii de paine decupam un oval mai mare si 2 mai micute. Din felia de paine cu coaja decupam 2 cercuri si un semi cerc, pe care il decupam mai apoi. Unul dintre ovalurile...
Sandvis cu omleta, salam, si crema de branza Delaco
Din cele doua felii de paine decupam cu paharul patru cercuri rotunde. Bucatile astfel obtinute se rumenesc usor intr-o tigaie de teflon, fara pic de ulei in ea. Omleta se prepara dintr-un ou cu putina sare(mi-a iesit putin mai groasa ca o clatita normala). Decupam apoi omleta cu acelasi...
Cinnamon Rolls
Aluatul: Pentru maia punem intr-un bol drojdia, o lingurita zahar, o lingurita faina si putin lapte caldut. Lasam sa creasca 10 minute la loc cald. Dupa ce au trecut cele 10 minute, luam un vas, punem in el restul de lapte, oul, untul moale la temperatura camerei, zaharul si...
Sandvis cu sunca, cartofi, rosie, cascaval si crema de branza Delaco
Prima data pregatim maioneza: Curatam catei de usturoi, si ii pisam cu un varf de lingurita de sare. Punem apoi usturoiul in vasul de la blender, apoi adaugam laptele si mixam putin. Turnam in fir subtire uleiul si continuam sa mixam la viteza mica de jos in sus. Nu trebuie sa...
Sandvis cu salam, legume si cascaval Delaco
Ciabatta o taiem in doua pe lungime. Pe o parte punem uleiul de masline, apoi salata de varza. Asezam peste salata de varza, rondelele de ardei, apoi punem feliutele de salam, cascavalul iar la final rondelele de rosie. Asezam deasupra cealalta bucata de ciabatta, iar daca dorim putem sa...
Supa de pui cu taitei de casa
Spalam pieptul de pui, apoi il punem la fiert la foc mic in apa rece (4 l) cu putina sare. Spuma care se face deasupra o indepartam cu o paleta cu gauri. Dupa ce s-a fiert, strecuram supa si scoatem din ea pieptul de pui (eu l-am prajit putin si l-am servit alaturi de un piure de cartofi)....
Rulouri cu nuca insiropate
Aluatul: Pentru maia punem intr-un bol drojdia, o lingurita zahar, o lingurita faina, un praf de sare si putin lapte caldut. Lasam sa creasca 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute, luam un vas pentru framantat, si punem in el restul de lapte, oul, untul moale, la temperatura...
Clatite cu dulceata de piersici
Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga apoi praful de sare si laptele si se omogenizeaza. Faina cernuta se incorporeaza usor in compozitia lichida, avand grija sa nu ramana cocoloase. Tigaia se unge cu ulei si se pune la incins la foc mediu. Se toarna apoi...
Paste la cuptor cu sos de rosii, bechamel si cascaval
Sosul de rosii: Ceapa o tocam marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Usturoiul ii curatam si il pisam sau il tocam marunt, marunt. Punem uleiul la incins intr-o tigaie. Cand uleiul s-a incins, adaugam ceapa, morcovul si putina sare. Lasam sa se caleasca cca....
Must din struguri negri
Spalam, scurgem si desprindem cu grija bobitele de struguri de pe ciorchini. Bobitele desprinse le punem intr-un vas. Pasam apoi bobitele de struguri cu blenderul, iar sucul obtinut se strecoara printr-un tifon. Sucul astfel obtinut se pune la fiert intr-un vas mare, emailat impreuna cu...
Prajitura cu nuci si aroma de portocale - reteta nr.100
Separam albusuri de galbenusuri. Pentru foi: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Apoi adaugam putin cate putin zaharul, mixand foarte bine. Dupa ce am terminat cu zaharul, cernem faina amestecata cu praful de copt peste albusuri, si cu o spatula/lingura omogenizam usor de jos...
Tarta cu mere caramelizate
Blat: Intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea. Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot!!! Apoi turnam putin cate putin apa (se poate sa avem nevoie de mai multa sau mai putina apa) si cu o furculita (NU cu mana!!!) omogenizam aluatul....
Chec economic in trei culori
Mixam timp de cateva minute zaharul si zaharul vanilat cu ouale. Adaugam apoi uleiul, un praf de sare, laptele si mixam in continuare. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt. In doua boluri punem 8 linguri din compozitia alba(4 linguri intr-un bol, 4 in celalalt). In...
Placinta cu iaurt si stafide
Inainte cu 30 de minute sa ne apucam de treaba, scoatem foile de placinta din congelator. Intre timp mixam bine cele 8 oua cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam coaja rasa de lamaie si un praf de sare. La final adaugam iaurtul si grisul si mixam in continuare pana se omogenizeaza...
Pasta de ardei
Spalam ardeii, in taiem in doua si ii curatam de seminte si cotoare. Ii trecem apoi prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie. Apoi ii punem intr-o cratita incapatoare, adaugam sarea, boabele de piper si foile de dafin. Punem cratita pe foc, iar dupa ce incepe sa fiarba,...
Salata de sfecla cu hrean
Spalam sfecla si o punem intreaga la fiert, fara sa o curatam de coaja. Dupa ce s-a fiert, o scoatem din apa si o lasam la racit. Apoi o curatam de coaja si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o oala punem apa, otetul, sarea, foile de dafin, boabele de piper, lasam sa dea in clocot...
Gogonele murate
Gogonelele se spala foarte bine. Asezam pe fundul unui borcan de 3 litri crengute de cimbru si de marar. Apoi asezam gogonelele, hreanul si ardeii iuti. Dupa ce am asezat gogonelele in borcan, ne ocupam de saramura. Punem 3 litri de apa la fiert cu 3 linguri de sare mare neiodata si...
Prajitura cu crema de lamaie
Blat de cacao: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand acestea isi dubleaza volumul. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura de jos in sus. La final adaugam cacaoa. Impartim compozitia in 3 partie egale si coacem 3 foi in tava de chec...
Placinte cu branza sarata
Amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta, apoi lasam sa dospeasca. Intre timp cernem faina intr-un vas, adaugam sarea, apoi drojdia dospita si framantam aluatul cu apa calduta. Trebuie sa ne rezulte un aluat care nu se mai lipeste de mana decat foarte putin. Lasam la dospit la...
Zacusca de vinete
Ardeii si vinetele le coacem pe plita. Curatam ceapa si morcovii si le dam prin masina de tocat. Intr-o cratita mare punem punem uleiul la incins apoi adaugam ceapa. Sub cratita asezam o tabla. Lasam ceapa 20 de minute sa se calesca, la foc potrivit, apoi adaugam morcovul si mai...
Gem de rosii cu aroma de lamaie si scortisoara
Spalam rosiile si le crestam apoi le scufundam intr-o oala cu apa fierbinte pentru 30 de secunde. Le scoatem din apa cu o paleta si le trecem repede printr-un jet de apa rece, sau le punem intr-un vas cu cuburi de gheata, apoi le curatam de coaja. Le dam apoi prin masina pentru bulion....
Gogosi cu glazura de ciocolata
Intr-un vas punem drojdia si zaharul si le amestecam bine. Adaugam apoi untul moale, galbenusurile, coaja de lamaie si laptele, iar la urma adaugam faina amestacata cu sare . Framantam bine cu mana vreo 10 minute dupa care lasam aluatul sa creasca la loc caldut, pana cand isi...
Strudel vienez cu mere si sos de vanilie
Aluat: Intr-un vas punem faina amestecat cu sare, ouale batute(ca pentru omleta), uleiul si apa si framantam un aluat tare, pe care il lasam in frigider timp de 30 de minute. Intre timp pregatim Umplutura: Curatam merele de coaja, codite si samburi, apoi le taiem cubulete. Intr-o o...
Chec bicolor
Separam albusurile de galbenuse. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit adaugam lingura cu lingura zaharul, mixand bine. Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Omogenizam. La sfarsit adaugam coaja rasa de lamaie si...
Crumble cu prune
Pentru Crumble: punem intr-un vas faina, zaharul, untul si framantam un aluat faramicios. Dam vasul cu aluatul la rece pana pregatim prunele. Spalam prunele, le scoatem samburii, le taiem in patru si le aseazam in formele de silicon tapetate cu putin unt. Deasupra presaram zahar...