Angelina_Elena

2

Bucataras
junior

Certeju de sus

Bucataras din 15.07.2011

RETETE474
PRIETENI295
Retete

Coronita de post cu cacao si aroma de portocale

In Prajituri la 28 Noi 2012

Intr-un vas punem zaharul, zaharul vanilat, uleiul, un praf de sare si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi apa minerala. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, si o adaugam peste compozitia lichida impreuna cu esenta de portocale si sofranul. Intr-un bol punem 5 linguri din...

Tocanita de cartofi

In Mancaruri de post la 28 Noi 2012

Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa si ardeiul se toaca marunt. Ceapa si ardeiul se calesc in cateva linguri de ulei, apoi se adauga catrofii. Se mai calesc putin impreuna, apoi se "stinge" totul cu pasta de rosii si apa atat cat este necesar. Se...

Paine de casa cu cartofi

In Piine la 27 Noi 2012

Cartofi fierti se curata de coaja, apoi se dau pe razatoare. Punem apoi drojdia in putina apa calduta si o lasam sa dospeasca 10-15 minute. Cernem faina cu sarea peste cartofi. Punem apoi drojdia dospita peste faina, adaugam uleiul,apoi framantam cu apa calduta pana cand aluatul devine...

Cartofi cu usturoi si boia

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2012

Curatam si spalam cartofii, apoi ii taiem in cubulete potrivite. Ii punem apoi la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam sa fiarba prea mult, doar cat sa intre furculita in ei. Intre timp amestecam intr-un bol pudra de usturoi cu boiaua dulce de ardei si sarea. Dupa ce cartofii...

Mac&Cheese

In Paste la 26 Noi 2012

Intr-o oala punem apa cu o lingurita de sare la fiert. Cand incepe ssa clocoteasca adaugam pastele, si lasam 8-10 minute sa fiarba. Branza telemea se imparte in doua. O parte o taiem cubulete mici, iar cealalta parte o dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Topim untul intr-o cratita micuta....

Reteta simpla de Gogosi de post, un deliciu pufos fara lapte si oua

In Dulciuri la 20 Noi 2012

Cum se prepara Reteta simpla de Gogosi de post, un deliciu pufos fara lapte si oua: Punem intr-o cana drojdia, o lingurita de zahar si 100 ml apa calduta. Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute. Intr-un vas...

Melcisori cu varza calita

In Mancaruri de post la 19 Noi 2012

Varza o taiem marunt, sau o dam pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi o punem intr-un bol. Presaram peste varza o lingurita de sare, apoi o ameastecam sa intre sare in ea, apoi o stoarcem bine de apa lasata. Punem varza la calit in uleiul incins. O lasam timp de aproximativ 20 de minute sa...

Piure de cartofi cu carne de porc

In Porc la 18 Noi 2012

Prima data ne ocupam de piureul de cartofi. Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine apoi ii taiem in bucati mai mici. Ii punem la fiert in apa cu sare apoi acoperim oala cu un capac. Lasam sa fiarba pana cand furculita intra usor in ei. Ne ocupam apoi de carnita. Punem uleiul la...

Placinte cu cartofi (de post)

In Mancaruri de post la 17 Noi 2012

Aluat: Cernem faina in vasul in care framantam. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, putina apa calduta apoi amestecam. Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care vom pune sarea, uleiul si incepem sa farmantam adaugand putin cate putin apa calduta...

Negresa cu aroma de portocale

In Prajituri la 16 Noi 2012

Untul, ciocolata rupta bucatele, zaharul si cacaua le punem intr-un vas pe baie de aburi sa se topeasca. Nu trebuie sa fiarba. Lasam amestecul sa se raceasca putin, dupa care punem esenta de portocale galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Punem apoi faina cernuta cu praful...

Placinta cu ghebe

In Aperitive / Garnituri la 15 Noi 2012

Aluat: Cernem faina in vasul in care framantam aluatul. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, sarea si putina apa. Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care adaugam untura, restul de faina si framantam adaugand apa calduta putin cate putin, pana...

Cornuri pufoase cu dulceata de prune

In Dulciuri la 13 Noi 2012

Intr-un ibric punem la incalzit 100 ml lapte, o lingura de zahar si coaja rasa de la cele 2 portocale. Cand este cald, adaugam drojdia sfaramitata apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa creasca(pana cand cojile rase se ridica la suprafata). Intre timp, punem pe foc restul de lapte cu...

Eclere cu budinca de ciocolata

In Dulciuri la 13 Noi 2012

Aluat: Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare. Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte  bine. Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa...

Painici cu ciocolata

In Dulciuri la 12 Noi 2012

Punem faina intr-un vas mai mare si facem o adancitura in mijloc. In mijloc punem oul, zaharul, sarea, drojdia, putin lapte caldut si amestecam. Lasam 15 minute sa creasca drojdia. Punem apoi untul moale, si incepem sa turnam incet laptele caldut si sa framantam pana obtinem un...

Ciorbita de pui cu legume

In Ciorbe la 8 Noi 2012

Pregatim o oala medie cu apa si sare, apoi o punem pe aragaz sa dea in clocot. Intre timp, spalam bine carnea si o taiem cubulete. Pana da intr-un clocot carnea, pregatim legumele: taiem cubulete mici morcovul,cartofii, ardeiul si ceapa. Intre timp, avem mare grija sa spumam carnea....

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2012

Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul. Lasam sa stea la loc caldut 15 minute, pana se umfla si devine spumoasa. Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si adaugam: galbenusul, margarina, untura, sarea si maia de drojdie. Faramitam totul cu degetele pana devine...

Tort pentru Bunica, cu mousse de ciocolata alba

In Torturi la 6 Noi 2012

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, treptat se adauga zaharul si continuam sa le batem pana se intaresc foarte bine si obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile, unul cate unul. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt....

Penne cu legume si sunculita taraneasca

In Penne la 4 Noi 2012

Ceapa o tocam marunt, si o punem la calit in uleiul incins. Ardeiul spalat se taie fasii impreuna cu sunculita. Usturoiul ii curatam si il tocam marunt. Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam ardeiul, si lasam sa se caleasca inca 5 minute impreuna. Adagam apoi sunculita, lasam sa se...

Chec cu arome de toamna

In Prajituri la 3 Noi 2012

Spalam si curatam merele si gutuiul, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam zaharul peste ele, omogenizam si dam de-o parte. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un vas punem galbenusurile si zaharul si mixam foarte bine. Adaugam apoi uleiul si laptele. Faina cernuta...

Panna Cotta Caramel

In Dulciuri la 2 Noi 2012

Panna Cotta: Amestecam laptele cu zaharul si punem apoi vasul pe foc, si lasam sa fierba pana cand se topeste zaharul. Luam vasul de pe foc, punem frisca amestecam, punem vasul din nou pe foc si aducem la punctul de fierbere. Nu trebuie lasat sa fiarba! Luam vasul de pe foc,...

Placintele cu branza si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 1 Noi 2012

Aluat: Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca. Se imparte apoi in 3 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata intr-o foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa. Se unge cu unt...

Muffins "Bufnite" pentru Halloween

In Dulciuri la 31 Oct 2012

Cernem faina intr-un vas impreuna cu praful de copt, apoi adaugam zaharul. Topim untul apoi il lasam la racit. Dupa ce untul s-a racit il amestecam cu oul batut si laptele, apoi turnam compozitia lichida, putin cate putin peste zahar si faina. Nu amestecam prea mult pentru ca riscam ca...

Placinta dobrogeana cu branza dulce

In Dulciuri la 28 Oct 2012

Aluatul: Punem intr-un vas drojdia, sarea, putina apa calduta si zaharul. Omogenizam, apoi adaugam uleiul, faina si apa putin cate putin(mi-e mi-a intrat aproximativ 100 ml apa). Framantam pana obtinem un aluat perfect, care nu se lipeste de maini. Umplutura: Branzica se...

Foi de tortilla - reteta de baza

In Piine la 27 Oct 2012

Faina se pune intr-un vas, se adauga sarea, apoi drojdia si zaharul dizolvate in putin lapte caldut. Incepem apoi sa framantam, adaugand putin cate putin laptele. Trebuie sa framantam pana obtinem un aluat elastic. La final adaugam uleiul si framantam bine pana cand aluatul nu se mai...

Sandvis "Iepuras"

In Sandvisuri la 27 Oct 2012

Din feliile de paine, decupam cu ajutorul unui pahar un cerc mai mare, apoi cu alta forma 2 cerculete mai mici. Urechiusele le decupam cu ajutorul unu cutit. Prajim apoi feliutele de paine intr-o tigaie de teflon (fara ulei in ea), pe o parte si pe cealalta. Dintr-o bucata de ardei...

Sandvis "Sah"

In Sandvisuri la 27 Oct 2012

Decupam felia de paine fie dreptunghiulara, fie patrata. O ungem apoi cu crema de branza. Feliuta de parizel o taiem in patratele mici. Ardeiul si rondelele de morcov le decupam in ceculete mici. Peste felia de paine cu crema de branza asezam patratelele de parizel (patratica, spatiu...

Sandvis "Soricel"

In Sandvisuri la 27 Oct 2012

Decupam cu ajutorul unui pahar, un cerculet pe care il prajim apoi intr-o tigaie pe o parte si pe cealalta. Asezam peste feliuta de paine triunghiul de branza. Decupam apoi din ardei 2 cerculete pentru urechiuse, si taiem o fasiuta subtirica pentru codita. Din maslina decupam un oval...

Chec "Ochi de pisica"

In Prajituri la 25 Oct 2012

Untul moale se mixeaza spuma cu zaharul pudra. Adaugam treptat galbenusurile si laptele. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia precedenta, amestecand usor de jos in sus cu o spatula. Faina cernuta se amesteca cu cacaoa si praful de copt, apoi o...

Sandvis "Cravata"

In Sandvisuri la 25 Oct 2012

Feliile de paine le decupam ca in imagini. Dupa ce le-am decupat le ungem cu branzica. Spalam ardeiul si rosia, apoi le taiem feliute. Punem un strat de rosie peste painica cu branza, apoi un strat de ardei. Procedam la fel si cu bucatica mai mica. Se aranjeaza astfel: se pune...

"Cosulete" cu branzica Delaco

In Sandvisuri la 24 Oct 2012

Avem nevoie de un pahar mai mare si unul mai mic. Decupam din cele 3 felii de paine, 6 cerculete cu paharul mare, apoi cu un pahar mai mic decupam mijlocul a 3 feliute de paine rotunde. Punem o tigaie de teflon la incins(fara ulei in ea), apoi punem feliutele de paine sa se rumeneasca usor,...

Afisate 331 - 360 din 474 retete    

Postari recente

publicat la 11.03.2015

Baclava

publicat la 26.07.2014

Prajitura cu afine si lamaie

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]