Va invit sa degustati acesta minunatie...asa ca de reteta nr. 100!:) O prajitura fina, cu multe nuci si parfum intens de portocale! O incantare! Sper sa va placa si voua, si vreau sa va multumesc pentru momentele minunate pe care le-am petrecut alaturi de voi, pentru voia buna si vorbele frumoase!:X Si bineinteles multumesc Bucataras.ro, pentru ca existi!:X
Separam albusuri de galbenusuri.
Pentru foi:
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.
Apoi adaugam putin cate putin zaharul, mixand foarte bine.
Dupa ce am terminat cu zaharul, cernem faina amestecata cu praful de copt peste albusuri, si cu o spatula/lingura omogenizam usor de jos in sus (pentru a nu scoate aerul din albusuri!)
Dupa ce am incorporat faina, incorporam usor si nuca macinata, amestecand usor de jos in sus.
Impartim apoi compozitia rezultata in 4 parti egale.
Tapetam cu ulei si faina dosul unei tavi cu diametrul de 20x30 cm, si coacem 4 foi.
Foile se coc destul de repede, asa ca dupa 6-7 minute uitati-va in cuptor, iar daca s-au rumenit inseamna ca sunt gata.
Crema:
Punem 450 ml lapte la fiert intr-un ibric.
Intr-un vas punem galbenusurile, faina, zaharul si amestecam adaugand laptele(50 ml).
Cand laptele din ibric incepe sa fiarba, dam la o parte si adaugam compozitia de faina cu zahar si galbenusuri.
Punem din nou ibricul pe foc si lasam sa fiarba la foc mijlociu pana se ingroasa, apoi dam crema de-o parte sa se raceasca.
Cat timp se raceste crema, scoatem margarina din frigider si o lasam la temperatura camerei.
Dupa ce s-a racit, punem lingura cu lingura crema obtinuta peste margarina si amestecam usor, pentru a nu se taia.
La final adaugam jumatate de pliculet de Dr.Oetker Finesse cu aroma de portocale si omogenizam.
Asamblare:
Crema obtinuta se imparte in 3 parti egale.
Pe o tava asezam prima foaie, punem crema peste, a doua-a foaie, crema, a treia foaie, crema, ultima foaie.
Glazura:
Topim ciocolata pe abur cu frisca lichida, iar la final adaugam cealalta jumatate de pliculet de Dr.Oetker Finesse cu aroma de portocale.
Peste ultima foaie turnam usor glazura de ciocolata cu aroma de portocale, apoi decoram cu aschii de ciocolata.
1
Aveti grija cand scoateti foile, pentru ca sunt destul de moi, si daca nu suntem atenti/e le putem rupe!!!