Prajitura cu nuci si aroma de portocale - reteta nr.100

de Angelina_Elena in Prajituri, 8 Oct 2012 | 9074 vizualizari

 

Va invit sa degustati acesta minunatie...asa ca de reteta nr. 100!:) O prajitura fina, cu multe nuci si parfum intens de portocale! O incantare! Sper sa va placa si voua, si vreau sa va multumesc pentru momentele minunate pe care le-am petrecut alaturi de voi, pentru voia buna si vorbele frumoase!:X Si bineinteles multumesc Bucataras.ro, pentru ca existi!:X

 

INGREDIENTE

Pentru foi:
  • 10 albusuri
  • 2 linguri faina
  • 300 g nuci macinate
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 150 g zahar
  • 1/2 pliculet Dr.Oetker Finesse cu aroma de portocale
  • 150 g margarina rama
Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1/2 pliculet Dr.Oetker Finesse cu aroma de portocale
  • 2 linguri frisca lichida
Decor:
  • aschii de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci si aroma de portocale - reteta nr.100:

Separam albusuri de galbenusuri.

Pentru foi:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

Apoi adaugam putin cate putin zaharul, mixand foarte bine.

Dupa ce am terminat cu zaharul, cernem faina amestecata cu praful de copt peste albusuri, si cu o spatula/lingura omogenizam usor de jos in sus (pentru a nu scoate aerul din albusuri!)

Dupa ce am incorporat faina, incorporam usor si nuca macinata, amestecand usor de jos in sus.

Impartim apoi compozitia rezultata in 4 parti egale.

Tapetam cu ulei si faina dosul unei tavi cu diametrul de 20x30 cm, si coacem 4 foi.

Foile se coc destul de repede, asa ca dupa 6-7 minute uitati-va in cuptor, iar daca s-au rumenit inseamna ca sunt gata.

Crema:

Punem 450 ml lapte la fiert intr-un ibric.

Intr-un vas punem galbenusurile, faina, zaharul si amestecam adaugand laptele(50 ml).

Cand laptele din ibric incepe sa fiarba, dam la o parte si adaugam compozitia de faina cu zahar si galbenusuri.

Punem din nou ibricul pe foc si lasam sa fiarba la foc mijlociu pana se ingroasa, apoi dam crema de-o parte  sa se raceasca.

Cat timp se raceste crema, scoatem margarina din frigider si o lasam la temperatura camerei.

Dupa ce s-a racit, punem lingura cu lingura crema obtinuta peste margarina si amestecam usor, pentru a nu se taia.

La final adaugam jumatate de pliculet de Dr.Oetker Finesse cu aroma de portocale si omogenizam.

Asamblare:

Crema obtinuta se imparte in 3 parti egale.

Pe o tava asezam prima foaie, punem crema peste, a doua-a foaie, crema, a treia foaie, crema, ultima foaie.

Glazura:

Topim ciocolata pe abur cu frisca lichida, iar la final adaugam cealalta jumatate de pliculet de Dr.Oetker Finesse cu aroma de portocale.

Peste ultima foaie turnam usor glazura de ciocolata cu aroma de portocale, apoi decoram cu aschii de ciocolata.

TIPS-URI

1

Aveti grija cand scoateti foile, pentru ca sunt destul de moi, si daca nu suntem atenti/e le putem rupe!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si aroma de portocale - reteta nr.100" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker