Strudel vienez cu mere si sos de vanilie

de Angelina_Elena in Dulciuri, 5 Sep 2012 | 11533 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de pe site-ul papabun.ro

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 varf de lingurita de sare
  • Umplutura:
  • 6 mere mari
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • scortisoara
  • Sos de vanilie:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 1 galbenus
  • un plic zahar vanilat Bourbon(Dr.Oetker)
  • Pentru uns aluatul:
  • 20-30 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel vienez cu mere si sos de vanilie:

Aluat:

Intr-un vas punem faina amestecat cu sare, ouale batute(ca pentru omleta), uleiul si apa si framantam un aluat tare, pe care il lasam in frigider timp de 30 de minute.

Intre timp pregatim Umplutura:

Curatam merele de coaja, codite si samburi, apoi le taiem cubulete.

Intr-o o tigaie (de teflon) punem cele 2 linguri ulei, adaugam merele taiate cubulete si zaharul.

Le calim la foc mic pana cand scade sucul lasat iar zaharul se caramelizeaza. Stingem apoi focul si dam tigaia deoparte.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoatem aluatul de la rece.

Tapetam suprafata de lucru cu putina faina si intindem aluatul intr-o foaie subtirica de 4 mm.

Ungem toata suprafata aluatului cu unt topit si racit, apoi intindem umplutura de mere caramelizate.

Rulam cu grija aluatul si ii dam forma de U/corn mai mare sau cum dorim, apoi asezam strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt.

Ungem strudelul cu unt si dam tava la cumptorul preincalzit timp de 20-30 de minute.

Intre timp pregatim Sosul de vanilie:

Intr-un ibric punem 250 ml lapte la fiert.

Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si galbenusul, iar la final adaugam laptele si omogenizam.

Cand laptele incepe sa fiarba, dam ibricul deoparte, turnam compozitia precedenta, punem din nou la foc amestecand continuu.

Ne rezulta un sos subtirel, de consistenta smantanii pentru frisca.

Dupa ce s-a mai racit putin taiem strudelul si il servim cu sos de vanilie.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel vienez cu mere si sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert strudel de mere