Strudel vienez cu mere si sos de vanilie

de Angelina_Elena in Dulciuri, 5 Sep 2012 | 11434 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de pe site-ul papabun.ro

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 varf de lingurita de sare
  • Umplutura:
  • 6 mere mari
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • scortisoara
  • Sos de vanilie:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 1 galbenus
  • un plic zahar vanilat Bourbon(Dr.Oetker)
  • Pentru uns aluatul:
  • 20-30 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel vienez cu mere si sos de vanilie:

Aluat:

Intr-un vas punem faina amestecat cu sare, ouale batute(ca pentru omleta), uleiul si apa si framantam un aluat tare, pe care il lasam in frigider timp de 30 de minute.

Intre timp pregatim Umplutura:

Curatam merele de coaja, codite si samburi, apoi le taiem cubulete.

Intr-o o tigaie (de teflon) punem cele 2 linguri ulei, adaugam merele taiate cubulete si zaharul.

Le calim la foc mic pana cand scade sucul lasat iar zaharul se caramelizeaza. Stingem apoi focul si dam tigaia deoparte.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoatem aluatul de la rece.

Tapetam suprafata de lucru cu putina faina si intindem aluatul intr-o foaie subtirica de 4 mm.

Ungem toata suprafata aluatului cu unt topit si racit, apoi intindem umplutura de mere caramelizate.

Rulam cu grija aluatul si ii dam forma de U/corn mai mare sau cum dorim, apoi asezam strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt.

Ungem strudelul cu unt si dam tava la cumptorul preincalzit timp de 20-30 de minute.

Intre timp pregatim Sosul de vanilie:

Intr-un ibric punem 250 ml lapte la fiert.

Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si galbenusul, iar la final adaugam laptele si omogenizam.

Cand laptele incepe sa fiarba, dam ibricul deoparte, turnam compozitia precedenta, punem din nou la foc amestecand continuu.

Ne rezulta un sos subtirel, de consistenta smantanii pentru frisca.

Dupa ce s-a mai racit putin taiem strudelul si il servim cu sos de vanilie.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel vienez cu mere si sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere din foietaj de casa