By Elucubratiiculinare...multumesc,e deliciosa!
Inainte cu 30 de minute sa ne apucam de treaba, scoatem foile de placinta din congelator.
Intre timp mixam bine cele 8 oua cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam coaja rasa de lamaie si un praf de sare.
La final adaugam iaurtul si grisul si mixam in continuare pana se omogenizeaza compozitia.
Foile de placinta se impart in trei.
Intr-o tava unsa bine cu unt, aranjam in tava o treime din foi unse toate cu ulei.
Turnam o treime din compozitia de iaurt si presaram deasupra 50 g de stafide.
Acoperim cu alt strat de foi (unse toate cu ulei) si continuam la fel pana la epuizarea foilor si a compozitiei de iaurt.
Batem oul bine cu smantana si zaharul pudra, apoi ungem cu aceasta compozitie foaia de deasupra.
Dam placinta la cuptorul preincalzit pentru 30-40 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
O sa se umfle un putin in timpul coacerii, dar va reveni la normal dupa ce o scoatem din cuptor.
Dupa ce se raceste se taie dupa preferinta!
Pofta buna!