Cinnamon Rolls

de Angelina_Elena in Dulciuri, 17 Oct 2012 | 6571 vizualizari

 

By Nainakitchen.blogspot.ro

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 g zahar
  • 80 g unt
  • 25 g drojdie
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 2 lingurite scortisoara
  • 160 g zahar
  • 90 g unt
  • Glazura:
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g crema de branza cu smantana Delaco(eu asa am folosit, dar puteti folosi si Almette sau Philadelphia)
  • 100 g unt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnamon Rolls:

Aluatul:

Pentru maia punem intr-un bol drojdia, o lingurita zahar, o lingurita faina si putin lapte caldut.

Lasam sa creasca 10 minute la loc cald.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, luam un vas, punem in el restul de lapte, oul, untul moale la temperatura camerei, zaharul si maiaua.

Amestecam putin ingredintele din vas, apoi adaugam putin cate putin faina (posibil sa intre mai mult de 500 de g).

Trebuie sa ne rezulte un aluat elastic, usor lipicios, dar care sa nu se lipeasca de maini.

Lasam aluatul la dospit la loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul, rasturnam aluatul pe masa usor infainata, si framantam putin pentru a scoate aerul din el.

Intindem apoi aluatul intr-o foaie de cca. 1 cm grosime.

Pregatim si umplutura: intr-un castron punem untul moale(NU topit), zaharul si scortisoara si amestecam usor pana obtinem o pasta.

Peste foaia de aluat intindem cu o spatula pasta de scortisoara cu zahar si unt.

Se ruleaza strans si cu grija aluatul pe lungime, apoi cu o ata taiem bucati de cca. 3-4 cm.

Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut in tava inca 20 de minute. 

Dam apoi tava la cuptorul preincalzit si lasam pana se rumenesc frumos.

Inainte sa scoatem rulourile din cuptor pregatim glazura: intr-un caston amestecam zaharul pudra cu untul moale (NU topit), apoi adaugam crema de branza si omogenizam.   

Dupa ce s-au rumenit, le scoatem din cuptor, si asa fierbinti, cu ajutorul unei pensule glazuram rolls-urile.

Servim aceste minunatii imediat dupa ce le-am glazurat, iar daca se racesc si vrem sa fie la fel de bune ca atunci cand le-am scos din cuptor, le bagam timpd e 1-2 minute la cuptorul cu microude.

Se mai pot servi cu  topping de caramel si nuci tocate marunt.

Sunt divineee! Scortisoara + glazura de branza = combinatie de vis!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon Rolls" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (39)

Angelina_Elena 1

18.10.2012, 14:39

multumesc frumos Lau!

laura_n 1

18.10.2012, 18:08

frumoase!

Angelina_Elena 1

20.10.2012, 00:10

multumesc Laura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu scortisoara - Cinnamon rolls (reteta video)