Mamaliguta in straturi la cuptor

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2012 | 6630 vizualizari

 

Am vazut aceasta bunatate saptamana trecuta pe blogul Paulei(Poliana), mi s-a facut pofta asa ca am trecut la treaba! Am modificat putin reteta, dar si asa a iesit foarte buna! Multumesc draga mea!:-*>:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru mamaliguta:
  • 230 g faina de malai
  • 1 lingurita sare
  • 1 l apa
  • Pentru umplutura:
  • carne macra de porc
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 2-3 linguri ulei
  • 200 g cascaval Delaco(eu am avut De Senvis)
  • 2 lingurite smantana
  • 2 oua
  • In plus:
  • unt pentru tapetat tava
  • smantana pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi la cuptor:

Prima data ne ocupam de carnita.

O taiem cubulete, apoi o punem intr-o oala mai mica la prajit in uleiul incins.

Acoperim cratita cu un capac, si lasam carnea la inabusit, amestecand din cand in cand.

Dupa ce carnita s-a facut, adaugam peste ea boiaua de ardei si o cescuta de apa.

Punem din nou capacul peste oala, si lasam sa fiarba, pana scade putin.

Pregatita in felul acesta, carnita nu se intareste ci ramane moale.

Cand este gata, o lasam sa se raceasca, iar intre timp pregatim mamaliguta:

Punem apa la fiert, adaugam sarea si lasam pe foc pana incepe sa fiarba.

In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam treptat faina de malai, amestecand foarte bine si repede cu un tel pentru a nu se forma cocolosi.

Trebuie sa obtinem o mamaliguta nu prea moale dar nici prea tare.

Luam apoi un vas rotund(de lut), pe care il ungem cu unt.

Turnam apoi jumatate din cantitatea de mamaliguta, nivelam, apoi asezam peste mamaliguta bucatele de carnita, scurse de sos.

Punem apoi 100 g cascaval razuit, si un ou batut cu o lingurita de smantana si putina sare.

Turnam deasupra mamaliguta ramasa, nivelam, si asezam deasupra cascavalul ramas(100 g), amestecat cu oul batut si o lingurita de smantana.

Dam apoi vasul la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste calda cu smantana deasupra.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Ubulika 1

26.10.2012, 07:46

si eu vreauuu

Angelina_Elena 1

26.10.2012, 10:35

Ubulika, s-a terminat, dar data viitoare am sa-ti pastrez cu drag o portie!

babi5 1

21.08.2013, 15:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pernute din mamaliga ramasa