Avem nevoie de 3 feliute de paine, din care una sa fie coltul painii, pentru a putea decupa partea maro.
Din cele 2 felii de paine decupam un oval mai mare si 2 mai micute.
Din felia de paine cu coaja decupam 2 cercuri si un semi cerc, pe care il decupam mai apoi.
Unul dintre ovalurile mai mici il decupam, astfel incat sa obtinem nasul.
Decupam apoi 2 cerculete micute de salam, si 2 cerculete mai mari de ardei pentru ochii.
Pentru gura, decupam un semi cerc, pe care la randul lui il decupam.
Se asambleaza astfel: din ovalul mai mare decupam aprox. un sfert, apoi lipim partea maro cu crema de branza, peste el. Ovalurile mai mici se lipesc intre ele cu crema de branza, apoi in cerculetele goale punem cerculete de salam.
Taiem 2 dreptunghiuri mici si subtiri pentru cornite si 2 ovale pentru urechiuse.
Punem apoi ochiisori si gurita, cornitele si urechiusele si girafa noastra e gata.