Ela68

2

Bucataras
junior

CACIULATI

Bucataras din 27.09.2011

RETETE236
PRIETENI228
Retete

Piftie de curcan

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2013

Se spala bine carnea si se pune la fiert in 5-6 litri de apa. La inceput, se va da focul iute si se va lua spuma formata. Apoi, reducem focul, adaugam sarea si lasam sa fiarba 3-4 ore. Atentie, toata apa se adauga de la inceput, nu se mai completeaza pe parcurs ! Cam la jumatatea perioadei ,...

Tort "Menta si Ciocolata"

In Torturi la 6 Ian 2013

Blatul : Se amesteca cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si se toarna peste ele apa clocotita. Se pune la foc mic si se tine 2-3 minute. Se lasa la racit si incorporeaza pe rand cate un galbenus, apoi albusurile batute spuma. Se tapeteaza cu unt si hartie de copt o forma cu diametrul de...

Pasta de masline

In Mancaruri de post la 5 Ian 2013

Scoatem samburii de la masline. Pentru ca am avut cantitate multa am facut in doua transe. Se pun in blender ceapa si usturoiul curatate, morcovii taiati rondele, maslinele, uleiul si zeama de lamaie si se toaca pana totul devine o pasta.  Scoatem intr-un castron si adaugam patrunjelul...

Tort Chocolate-Coconut

In Torturi la 3 Ian 2013

Mixam galbenusurile cu 30 gr de zahar, zaharul vanilat si sarea pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.Topim ciocolata la bain marie, o lasam sa se raceasca putin si o adaugam peste galbenusuri.Batem albusurile cu restul de zahar si le incorporam galbenusurilor amestecand de jos in...

Tort de biscuiti

In Torturi la 26 Dec 2012

Biscuitii se rup in bucatele nu foarte mici si se amesteca cu nucile zdrobite cu piua. ( se pot macina la blender, dar noua ne plac mai mari ) Adaugam cacaoa cernuta si laptele cate putin, amestecand pana la inglobarea totala. In cazul folosirii biscuitilor populari e nevoie de mai mult...

Tort cu trufe si martipan

In Torturi la 20 Dec 2012

Blatul: Mixam galbenusurile cu 30 gr de zahar, zaharul vanilat si sarea pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.Topim ciocolata la bain marie, o lasam sa se raceasca putin si o adaugam peste galbenusuri.Batem albusurile cu restul de zahar si le incorporam galbenusurilor amestecand de...

Fusilli cu ciuperci si sos de rosii

In Fusilli la 19 Dec 2012

Punem usturoiul presat cu cutitul intr-o tigaie in uleiul de masline incins si lasam putin sa se rumeneasca, dupa care il scoatem. Punem ceapa la calit si adaugam ciupercile taiate mai mare si le lasam pana se evapora apa. Adaugam sarea si piperul. Apoi sucul de rosii si...

Prajiturele cu ciocolata, bezea si unt de arahide

In Prajituri la 18 Dec 2012

Amestecam intr-un bol untul moale impreuna cu zaharul pana se deschide la culoare.Adaugam oul, bobitele de la pastaia de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, sarea si amestecam .Apoi zdrobim biscuitii si ii punem peste amestecul de unt, continuand omogenizarea. Impartim aluatul : 2/3...

Salata de vinete cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 14 Dec 2012

 Se coc vinetele pe o tabla speciala pentru copt , rasucindu-le pe masura ce coaja este arsa, iar ele devin moi. Se curata fierbinti ( eu nu le las sa se raceasca pentru ca mi se pare ca nu mai raman albe ) si se lasa la scurs intr-o sita, dupa care le tocam bine, preferabil cu un tocator de...

Bors de peste

In Supe/Ciorbe la 14 Dec 2012

Mod de preparare bors de peste .Se curata capul de branhii si de osul amar si se pune intr-o oala mare la fiert luand spuma formata. Curatam legumele, le tocam si le punem la calit in putin ulei pret de 5 minute.Pentru acest bors de peste am folosit o oala de 6 kg. Adaugam din zeama...

Prajitura "Petre Roman"

In Prajituri la 13 Dec 2012

Se bat albusurile cu putina sare si zeama de lamiae pana se intaresc. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si treptat apa. Galbenusurile se adauga pe rand amestecandu-se usor cu ajutorul unui tel . Urmeaza nuca macinata , faina, praful de copt si coaja rasa de la lamiae. Se imparte compozitia in...

Supa de rosii cu galuste

In Supe la 13 Dec 2012

Se curata legumele, se taie si se pun la calit ( mai putin cartoful, ardeiul gras si ceapa ) cu doua linguri de ulei timp de 2-3 minute, amestecand continuu. Se adauga 2,5  litri de apa, o lingura de sare si se lasa la fiert 15 minute.  Se adauga apoi si ceapa,...

Cartofi la cuptor cu unt, boia si cimbru

In Aperitive / Garnituri la 11 Dec 2012

Cartofii curatati si taiati felii se fierb 10-15 minute in apa cu sare. ( sa fie fierti cam pe jumate ). Se scot intr-o sita si se lasa la scurs. Preparam intre timp sosul. Amestecam untul moale ( la temperatura camerei ) cu toate condimentele, uleiul de masline  si cu usturoiul dat prin...

Muraturi asortate in otet

In Muraturi la 10 Dec 2012

Legume trebuie sa fie proaspete si sanatoase.  Se spala , se curata si se taie bucati potrivite. Se pune deasupra mararul , piperul, boabele de mustar, frunzele de dafin si usuroiul Amestecam intr-o cratita zaharul, otetul si sarea si lasam sa fiarba 2-3 minute ( zaharul sa fie topit...

Cannelloni cu spanac, mozzarella si gorgonzola

In Cannelloni la 6 Dec 2012

Spalam bine spanacul si il oparim 2-3 minute. Il lasam la scurs, iar cand s-a racit il stoarcem si il tocam mare. Pentru cine foloseste congelat, recomand sa fie cumparat spanacul-frunze, nu tocat. ( Bonduelle am vazut ca au spanac frunze) Tocam ceapa si usturoiul si le calim in putin ulei,...

Salata de icre cu somon fumee

In Salate la 2 Dec 2012

Se pun icrele intr-un castron si incepem sa adaugam cate putin ulei, amestecand continuu. Adaugam felia de paine inmuiata in prealabil in apa, apoi stoarsa. Adaugam apoi zeama de lamaie si uleiul pana se termina. Ca sa iasa mai pufoase, adaugam si doua linguri de apa minerala. Tocam ceapa...

Salata de iarna cu sos de mustar

In Salate la 30 Noi 2012

Punem la fiert intr-o cratita apa, otetul, zaharul si sarea pana clocoteste de cateva ori. Morcovul si telina se rad pe razatoarea cu gauri mari. Gogonelele, gogosarii, ardeiul gras si conopida se taie cubulete, mai mari sau mai mici, dupa preferinta., iar ceapa se taie fideluta. Se oparesc...

Sirop de ghimbir cu citrice si menta

In Sirop / Compot la 23 Noi 2012

Preparam mai intai zaharul invertit, punand zaharul la fiert impreuna cu 400 gr apa si sarea de lamaie. Explicatii mai amanuntite gasiti in retetele mele, "zahar invertit". Spalam lamaile, portocalele si grapefruit-urile si le stoarcem bine. Curatam ghimbirul de coaja si il dam pe...

Ficat de vita marinat si prajit

In Ficat la 22 Noi 2012

Pentru bait, se amesteca toate ingredientele, apoi se pun 500 gr ficat de vita taiat fasiii  in sosul rezultat. Se lasa cateva ore la frigider, intr-un castron acoperit. Se toarna in tigaie 2-3 linguri ulei de masline iute ( eu prepar in casa uleiul de masline cu chilli si...

Almond Roca

In Prajituri la 20 Noi 2012

Se prajesc mai intai migdalele, imi plac mai mult asa decat crude. Intr-un vas cu fundul dublu se pune untul la topit.  Se adauga zaharul, amestecand pana se topeste si se lasa pana incep sa apara bule. Amestecam continuu. In reteta originala, se specifica timpul de fierbere 12...

Ciorba de sfecla rosie

In Ciorbe la 19 Noi 2012

 Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste 2 minute in ulei. Se spala si se curata de coaja sfecla, morcovii si pastarnacul, se rad pe razatoarea cu gauri mari, adaugandu-le peste ceapa. Lasam putin la calit, adaugam 2 litri de apa si cartofii taiati cubulete si potrivim de sare. Din...

Gogosari in sos de mustar

In Muraturi la 19 Noi 2012

Se prepara mai intai solutia, punand intr-o cratita cu fund dublu toate ingredientele, mai putin gogosarii. Se lasa cateva minute la fiert pana se topeste zaharul Gogosarii se spala , se scoate cotorul si se taie felii de-un deget grosime. Ii punem peste solutie si lasam sa fiarba cu capac...

Zahar invertit

In Sirop / Compot la 16 Noi 2012

In primul rand vom folosi numai vase emailate si o lingura de lemn. Se pun toate ingredientele la fiert la foc puternic timp de 10 minute amestecand cu o lingura de lemn si strangand spuma care se formeaza. La un moment dat, culoarea incepe sa devina galbuie, moment in care micsoram focul...

Hummus

In Mancaruri de post la 16 Noi 2012

Scurgem nautul de apa, apoi adaugam ingredientele peste naut si  pasam pana se obtine o crema fina. Se potriveste de sare. In cazul in care pasta e prea tare, se mai poate adauga 1-2 linguri din zeama in care a fiert. ( cea din cutie ).  Se poate servi cu lipie sau felii de...

Gnocchi cu ton si legume

In Paste la 14 Noi 2012

Se calesc legumele in unt circa 10-15 minute si se dau cu sare si piper. Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet, le strecuram si le punem intr-un vas. Scurgem de ulei cele doua conserve si le turnam impreuna cu legumele peste paste.( putem folosi 2-3 linguri de...

Tort cu smantana si nuci

In Torturi la 9 Noi 2012

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul si vanilia. Se bate cu mixerul 15-20 minute. Se adauga uleiul cate putin, amestecandu-se incet cu un tel de sus in jos. Apoi galbenusurile pe rand si faina treptat, omogenizandu-se cu mare atentie. Se tapeteaza o forma cu...

Tort Foret Noir

In Torturi la 8 Noi 2012

Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul aproximativ 20 minute pana ce acestea isi tripleaza volumul. Adaugam cate putin din faina deja cernuta, amestecand usor cu un tel de sus in jos. Urmeaza cele 50 gr de cacao. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si se...

Savarine

In Prajituri la 7 Noi 2012

Se pun intr-un vas faina, sarea, zaharul, zaharul vanilat si se toarna drojdia dizolvata in mijloc. Se amesteca totul cu mixerul 1 minut.Se adauga oul, galbenusurile, untul inmuiat si laptele cald. Se continua sa se bata pana aluatul de desprinde de poreteii vasului. ( circa 5-6 minute ).Se...

Spaghete de zucchini cu sos pesto

In Mancaruri de legume la 7 Noi 2012

Sosul pe care l-am pregatit, nu este cel original de pesto, am preparat un sos cu ce-am avut la-ndemana, la baza avand busuioc si patrunjel, la care am adaugat si restul de ingrediente si le-am maruntit cu ajutorul robotului de bucatarie. Daca e prea uscat amestecul, mai adaugam una, doua linguri...

Sos Uncle Ben`s

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2012

Se toaca ceapa si se caleste in uleiul de masline impreuna cu zaharul brun. Morcovii si telina se taie fideluta si se adauga peste ceapa. Lasam doua, trei munute la foc mediu. Taiem o felie dintr-un ananas si o tocam bucatele.La fel si vanata si dovlecelul.  Le adaugam peste mixul...

Afisate 181 - 210 din 236 retete    

Postari recente

publicat la 09.05.2019

Desert tort Pralina-Ciocolata

publicat la 19.03.2019

Tarta cu linte rosie

publicat la 11.03.2019

Chiftele din ovaz si quinoa

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]