Pentru ca un bors de peste sa iasa gustoas, in mod normal ar trebui sa folosim mai multe soiuri de peste, stiuca, crap, salau, platica, scrumbie, etc. si un cap mare de crap. La mine oferta nu a fost atat de generoasa, am luat file de crap si nimic altceva. Cu toate astea, am constatat ca a rezultat o cantitate foarte mare de carne culeasa de la cap.
Mod de preparare bors de peste
.Se curata capul de branhii si de osul amar si se pune intr-o oala mare la fiert luand spuma formata.
Curatam legumele, le tocam si le punem la calit in putin ulei pret de 5 minute.Pentru acest bors de peste am folosit o oala de 6 kg.
Adaugam din zeama in care a fiert capul de peste, punem sare si lasam cel mult 10 minute.
Taiem fileul in fasii de 3 cm.
Cand zarzavaturile sunt fierte pe jumatate, adaugam fileul taiat, borsul pe care l-am incalzit in prealabil rosiile si lasam sa dea in clocot. Trebuie sa fim atenti si sa controlam tot timpul, cand carnea devine alba, pestele e fiert si oprim focul, altfel se va destrama.
La sfarsit, adaugam verdeata in borsul de peste.
1
borsul de peste se serveste cu ardei iute