Gogosari in sos de mustar

de Ela68 in Muraturi, 19 Noi 2012 | 10518 vizualizari

 

Din multitudinea de retete de gogosari in sos de pe bucataras, am ales s-o incerc pe cea a Gabrielei ( gaby_d ). Comaprandu-le, am vazut ca mai toate sunt la fel, diferentele sunt minore.
Am folosit mai putin zahar fata de reteta originala, caci mi s-au parut dulci prima data cand i-am facut, insa greseala a fost a mea, am pus otet de mere......stiu Ina, m-ai atentionat si eu n-am ascultat !

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari
  • 1+1/2 linguri mustar
  • 180 gr otet din vin (9 grade)
  • 230 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe piper
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 250 gr bulion Cirio
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos de mustar:

Se prepara mai intai solutia, punand intr-o cratita cu fund dublu toate ingredientele, mai putin gogosarii. Se lasa cateva minute la fiert pana se topeste zaharul

Gogosarii se spala , se scoate cotorul si se taie felii de-un deget grosime.

Ii punem peste solutie si lasam sa fiarba cu capac 25-30 minute la foc mic.

Se ia capacul si se mai lasa inca 20-30 minute, amestecand din cand in cand. Se va forma un sos destul de gros. Trebuie controlat tot timpul,astfel incat, sa nu lasam gogosarii sa fiarba prea mult. Nu trebuie sa se inmoaie sau sa se desprinda coaja.
Se toarna fierbinte in borcanele sterilizate si se lasa la racit cu o patura deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Rocsi 1

19.11.2012, 19:46

Minunati de gustosi

Sim0na 1

19.11.2012, 20:25

sunt buni rau! anul asta n-am facut

dantes 1

11.09.2017, 06:49

Buni!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosar intreg in otet