Piftie de curcan

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2013 | 4869 vizualizari

 

N-am facut niciodata piftie de porc si nici n-am sa fac vreodata. Cea de curcan este perfecta din punctul meu de vedere. Din pacate, n-o fac atat de des pe cat mi-as dori din cauza timpului de preparare destul de indelungat. Oricum ar fi, merita incercata !

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi curcan
  • 1 pulpa inferioara ( ciocanel )
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 3-4 foi de dafin
  • boabe de piper
  • boabe de mazare fiarta si 1 ou fiert pentru decor
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 plicuri gelatina
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

Se spala bine carnea si se pune la fiert in 5-6 litri de apa. La inceput, se va da focul iute si se va lua spuma formata. Apoi, reducem focul, adaugam sarea si lasam sa fiarba 3-4 ore. Atentie, toata apa se adauga de la inceput, nu se mai completeaza pe parcurs ! Cam la jumatatea perioadei , adaugam atat piperul boabe, foile de dafin cat si  legumele curatate si le lasam si pe ele sa fiarba impreuna cu carnea.

Cand a inceput sa se desprinda de pe os, se scoate carnea si se lasa la racit. Morcovul se taie rondele si eventual se decupeaza pentru un design atragator :).

Se aseaza in boluri bucatelele de carne , morcovul, feliile de ou si boabele de mazare, apoi carnea.

Cand zeama este calduta, adaugam usturoiul pisat si gelatina preparata conform instructiunilor.

Eu am facut proba, sa vad daca e  nevoie de gelatina. Am pus cateva linguri de zeama intr-un castronel, am dat la rece si am asteptat sa vad daca se incheaga bine. Totul a fost perfect, insa, ca de fiecare data nu vreau sa risc si adaug totusi gelatina.

Se toarna usor zeama in boluri peste carne si legume trecandu-se prin strecuratoare. Se lasa la racit cateva ore. Se poate servi cu mustar sau cu hrean ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

adasev12 1

08.01.2013, 21:56

eu totusi nu inteleg de ce este nevoie de gelatina...niciodata nu am pus si s-a inchegat piftia perfect...

Teo 1

08.01.2013, 22:28

Ai dreptate , piftia de curcan e mai gustoasa!

Ela68 1

09.01.2013, 08:30

@adasev, cu gelatina mi se pare ca e mai "tzapana". Intr-adevar, uneori nu e nevoie de gelatina, dar mi se pare ca nu de fiecare data zeama se incheaga atat de tare, de aceea folosesc EU gelatina.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca