Tort cu trufe si martipan

de Ela68 in Torturi, 20 Dec 2012 | 5849 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul :
  • 7 galbenusuri,
  • 7 albusuri,
  • 140 gr zahar,
  • 80 gr ciocolata,
  • 150 gr migdale macinate,
  • zahar vanilat,
  • 1 varf sare
  • Mousse de ciocolata neagra :
  • 250 ml frisca lichida,
  • 250 gr ciocolata amaruie
  • Mousse de ciocolata alba :
  • 200 ml frisca lichida,
  • 250 gr ciocolata alba
  • Sirop de zahar ars :
  • 150 gr zahar tos,
  • 200 ml apa
  • Migdale caramelizate :
  • 150 gr migdale tocate bucatele mici,
  • 100 gr zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trufe si martipan:

Blatul: Mixam galbenusurile cu 30 gr de zahar, zaharul vanilat si sarea pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.Topim ciocolata la bain marie, o lasam sa se raceasca putin si o adaugam peste galbenusuri.Batem albusurile cu restul de zahar si le incorporam galbenusurilor amestecand de jos in sus.Macinam migdalele  adaugandu-le amestecului de mai sus. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu diametrul de 22 cm ( merge si 24 cm ) si se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mediu,  30 minute. Scoatem blatul din cuptor lasandu-l la racit.

Mousse: Se pune ciocolata impreuna cu frisca intr-un vas, la foc mic, amestecandu-se continuu cu un tel pana se topeste ciocolata. Dupa racire, se pune la frigider pentru 2-3 ore, apoi batem compozitia cu mixerul 3-4 minute. Se opresc din aceasta compozitie 2 linguri pentru trufe. La fel se procedeaza si cu mousse de ciocolata alba.

Pentru sirop: Se pune zaharul intr-un vas metalic la foc mic amestecand continuu pana acesta se topeste. Adaugam  apa si lasam sa fiarba pana la dizolvarea caramelului. Trebuie avut grija ca zaharul sa nu se arda, altfel, siropul devine amarui. Lasam la racit.

Asamblare: Se taie blatul in doua si se insiropeaza prima foaie cu jumatate din cantitatea de sirop.  Montam un inel de tort , turnam si nivelam mousse-ul de ciocolata amaruie lasand 1 ora la rece sa se intareasca. Se aseaza apoi ce-a de-a doua foaie de tort pe care o insiropam si turnam peste ea mousse-ul de ciocolata alba. Punem din nou la frigider pana ce crema se intareste. La crema alba dureaza putin mai mult, 2-3 ore. Scoatem apoi inelul de tort si purcedem la ornat.

Krantz de migdale: Tocam migdalele si le amestecam cu zaharul. , lasandu-le pana se caramelizeaza.

Trufele: Cele 2 linguri de crema de ciocolata oprite se pun 30 min la congelator ca sa le putem modela mai usor, apoi se formeaza mici sfere care se tavalesc prin ciocolata.

Se orneaza cu felii de martipan imbracat in ciocolata, trufe, migdale caramelizate si portocale confiate.

TIPS-URI

1

Ciocolata alba trebuie sa fie de calitate.

2

Mare grija la taierea blatului, e destul de faramicios

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trufe si martipan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mena29 1

21.12.2012, 22:16

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:42

Cât de bine și apetisant arată!

Anett 1

23.02.2013, 19:35

Ooo senzational!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

ieri la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort ''nabadaios''