Crema de unt cu sirop de zahar fiert, esenta de vanilie sau esenta de cafea

de Ligia Bxl in Dulciuri, 25 Apr 2016 | 11211 vizualizari

 

Aceasta crema se poate folosi la torturi si prajituri (atat umplerea cat si ornarea lor). Este o garnitura fina, lejera, foarte cremoasa si cel mai mult utilizata in cofetaria franceza. Se incorporeaza un zahar fiert la o temperatura ridicata.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahar
  • 6 cl apa
  • 5 galbenusuri de ou sau 2 oua
  • 250 gr unt
  • esenta de cafea dupa gust
  • esenta de vanilie dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de unt cu sirop de zahar fiert, esenta de vanilie sau esenta de cafea:

Intr-o caserola foarte curata se fierbe zaharul cu apa pana ajunge la 120°c (se pune un termometru de bucatarie in apa) pana se formeaza niste mici bule. Galbenusurile (sau ouale) se pun in cuva mixerului.

Se varsa aceasta compozitie dupa fierbere, usor in fir subtire peste galbenusurile (sau oua) din cuva si se amesteca pana se raceste aceasta compozitie.

Untul se amesteca separat pana devine moale, cremos si se amesteca putin cate putin in compozitia de oua, cu mixerul.

Nu se pune untul in compozitie daca nu sa racit, pentru ca se va topi.

Se amesteca bine pana devine o crema omogena.

Se adauga esentele dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de unt cu sirop de zahar fiert, esenta de vanilie sau esenta de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert bucte cu gem de zarzare