Tort "Menta si Ciocolata"

de Ela68 in Torturi, 6 Ian 2013 | 5105 vizualizari

 

Tortul acesta imi aduce aminte de copilarie. Cand aveam 2 lei ma duceam la chioscul din colt si imi cumparam o inghetata "Doina" cu menta, imbracata intr-o pojghita subtire de ciocolata. Era preferata mea. Ce vremuri.......cred ca sunt mai bine de 30 de ani de atunci !

Blatul, catifelat si umed, nu necesita insiropare, iar crema , plina de aroma, i se potriveste perfect.
Combinatia menta si ciocolata este divina in acceptiunea mea.

Regret cel mai mult ca aparatul meu foto nu ma ajuta sa realizez fotografii asa cum mi-as dori, insa va asigur ca gustul este sublim.

 

INGREDIENTE

Blatul

  • 7 ua
  • 16 linguri nuci macinate
  • 8 linguri apa
  • 12 linguri zahar tos
  • 3 linguri cacao

Creama :

  • 250 gr smantana pentru frisca
  • 250 gr macarpone
  • 150 gr zahar pudra
  • 3-4 picaturi colorant verde
  • 1 legatura frunze de menta+putina apa+4 linguri zahar sau 4 linguri sirop de menta sau cateva picaturi de esenta de menta
  • 1 lingurita gelatina granule
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Menta si Ciocolata":

Blatul :

Se amesteca cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si se toarna peste ele apa clocotita. Se pune la foc mic si se tine 2-3 minute. Se lasa la racit si incorporeaza pe rand cate un galbenus, apoi albusurile batute spuma. Se tapeteaza cu unt si hartie de copt o forma cu diametrul de 20 cm, se toarna compozitia si se pune la cuptor, la foc mic, 45 minute, pana ce se desprinde de pe peretii formei.

Crema :

Am vrut sa incerc sa folosesc un sirop de menta facut "ad hoc", din frunzele de menta cu apa si zaharul pe care le-am pus pe foc cateva minute, insa nu a iesit concentrat, deci a trebuit sa adaug si cateva picaturi de esenta. In locul acestora se poate folosi direct sirop de menta si chinul nu este atat de mare.............

Se bate smantana pentru frisca, se adauga mascarpone si se bate in continuare pana la incorporare. Adaugam zaharul pudra si colorantul ( eu am avut colorant lichid Wilton ).

Se toarna siropul de menta, gelatina inmuiata in apa rece si pusa 15 secunde la cuptorul cu microunde pana la dizolvarea granulelor si se amesteca rapid pana se omogenizeaza.

Impartim blatul si crema in doua si le aranjam alternativ pe un platou, binenteles, ajutandu-ne de un inel metalic.

Pentru decorare am folosit jumatate de ciocolata amaruie pe care am topit-o la Bain-Marie si cu ajutorul unei pungi taiate la un colt am realizat in graba ( se vedeeee ) formele de pe tort.

Se lasa 3-4 ore pana se intareste crema.

Mi s-a parut exceptional.........

TIPS-URI

1

Blatul se lasa sa se raceasca complet. Atentie, este foarte sfaramicios, se taie destul de greu, deci veti astepta pana este complet rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Menta si Ciocolata"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Ela68 1

07.01.2013, 21:20

multumesc mult fetelor ! Culoarea mai putin ma intereseaza, gustul e mai important.

Miha 1

07.01.2013, 23:19

pfuuu... ce fain...

mamaieelena 1

07.01.2013, 23:28

bun

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata