Cannelloni cu spanac, mozzarella si gorgonzola

de Ela68 in Cannelloni, 6 Dec 2012 | 7761 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie cannelloni ( 250 gr )
  • 500-600 gr spanac proaspat ( sau congelat )
  • 200 gr mozzarella
  • 150 gr Goronzola sau Brie - pentru gust intens
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 400 gr smantana pentru gatit ( Gran Cucina sau Zuzu sau...)
  • unt pentru uns vasul
  • un praf de nucsoara ( optional )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu spanac, mozzarella si gorgonzola:

Spalam bine spanacul si il oparim 2-3 minute. Il lasam la scurs, iar cand s-a racit il stoarcem si il tocam mare. Pentru cine foloseste congelat, recomand sa fie cumparat spanacul-frunze, nu tocat. ( Bonduelle am vazut ca au spanac frunze)

Tocam ceapa si usturoiul si le calim in putin ulei, apoi adaugam spanacul si potrivim de sare si piper. Lasam 1-2 minute sa se intrepatrunda. Cand s-a racit compozitia, adaugam Gorgonzola  (sau branza Brie ) si mozzarella rupte cu mana, sa ramana bucatele mai mari, astfel incat sa-i putem simti destul de bine gustul. Adaugam si nucsoara si amestecam bine.

Umplem cannelloni si ii asezam in vasul uns cu unt. Acum depinde de cat de bine umplem formele sau cat spanac ramane dupa ce-l oparim, fiindca mi s-a intamplat uneori sa mai am nevoie de 2-3 tuburi sau sa imi ramana compozitie. Sper ca acest lucru sa nu fie o problema :-))

Turnam deasupra smantana pentru gatit pana ce pastele sunt acoperite. (la faza asta imi lipseste foto ). Acoperim vasul cu folie de aluminiu si lasam 20-30 minute pana cand cannelloni sunt facute, deci s-au inmuiat, moment in care scoatem folia si presaram parmezanul, lasand inca 5-10 minute, atat cat sa se formeze o crusta aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu spanac, mozzarella si gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Canelloni cu branza de vaci si stafide