Aceasta salata a preparat-o o prietena cand am fost la munte si tare mult ne-a placut tuturor!
Mi-a fost gandul la ea de cand am ajuns acasa, dar abia ieri am reusit s-o prestez si eu.
Este delicioasa, daca va place usturoiul!
Tocam varza fideluta, ca pentru salata, o frecam cu putina sare si o stropim cu zeama de lamaie.
Rosiile le taiem in feliute subtiri, iar castravetii rondele.
Ardeiul il taiem julien, iar mararul il tocam marunt.
Amestecam intr-un bol, toate ingredientele, le asezonam cu piper si sare si picuram peste ele 1 lingura ulei de masline.
Le amestecam usor sa nu se zdrobeasca rosiile, acoperim bolul si il dam la rece pana preparam si usturoiul.
Usturoiul curatat, il pisam ca pentru musdei cu putina sare si il frecam cu o lingura de ulei, apoi cam cu il amestecam cu iaurtul.
Eu am folosit iaurt de la Lidl(3,5% grasime).
Adaugam sosul de usturoi si iaurt peste salata, in timpul servirii.
Este foarte buna, usor picanta si acrisoara!