Un aperitiv exceptional, cu gust dulce-acrisor.
Punem la fiert intr-o cratita apa, otetul, zaharul si sarea pana clocoteste de cateva ori.
Morcovul si telina se rad pe razatoarea cu gauri mari. Gogonelele, gogosarii, ardeiul gras si conopida se taie cubulete, mai mari sau mai mici, dupa preferinta., iar ceapa se taie fideluta.
Se oparesc pe rand legumele, separat, cate 4-5 minute fiecare, atat cat sa se inmoaie si sa traga otet.
Le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs. Cand le-am oparit pe toate, le amestecam si asteptam sa se raceasca.
La sosul de mustar trebuie sa avem grija sa nu se taie. Punem mustarul intr-un castron si picuram cate putin ulei pana terminam toata cantitatea. Daca se intampla sa se taie, o putem repara cu cateva picaturi de lamaie.
Cand legumele s-au racit complet, turnam cu grija sosul de mustar si amestecam pana ce s-a incorporat tot.
Punem salalta in borcane, indesand-o putin , sa nu existe goluri de aer.
Deasupra, punem felii de usturoi si o lingura de ulei sau putem pune o lingurita de mustar.
1
Daca se taie, sosul de mustar se poate repara punand o ligura de lamaie.