Prajitura "Petre Roman"

de Ela68 in Prajituri, 13 Dec 2012 | 59177 vizualizari

 

Reteta Merisorului m-a inspirat cel mai tare.

 

INGREDIENTE

  • Foile ( 3 buc ):
  • 6 oua
  • 130 gr faina
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri apa
  • 12 linguri nuci macinate
  • coaja si zeama de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • zahar vanilat
  • Pentru caramel:
  • 9 linguri zahar (cate 3 pentru fiecare foaie)
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 litru lapte
  • 100 gr faina faina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • sare
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 pachet unt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Petre Roman":

Se bat albusurile cu putina sare si zeama de lamiae pana se intaresc. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si treptat apa. Galbenusurile se adauga pe rand amestecandu-se usor cu ajutorul unui tel . Urmeaza nuca macinata , faina, praful de copt si coaja rasa de la lamiae.

Se imparte compozitia in trei si se coc pe rand in tava tapetata. Dimensiunea tavii : 20x30 cm. Atentie, foile nu se vor pastra una peste alta, caci se pot lipi.

Pentru crema, amestecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam praful de budinca si laptele  cate putin,sarea si punem pe foc amestecand cu un tel  sa nu se faca cocoloase. Cand a clocotit de cateva ori si s-a inchegat  budinca, punem coaja rasa de lamiae si untul moale tinut la temperatura  camerei.  Lasam la racit si adaugam albusurile batute spuma cu doua pliculete de zahar vanilat.

Pentru caramel, ardem cate 3 linguri de zahar pentru fiecare foaie. Cand s-a topit complet, se toarna peste toata suprafata blatului.

Asamblarea : Se aseaza alternative o foaie , 1/3 din crema, a doua  foaie, 1/3 din crema, ultima foaie si restul de crema.

Eu am decorat cu bombonele din martipan.

Se lasa la frigider pana a doua zi si se portioneaza. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Petre Roman"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krem a la Krem