Am spalat pieptul de pui si l-am taiat cuburi (cam 1-2 cm)
Am curatat usturoiul si l-am dat prin razatoare.
Am curatat morcovii si i-am taiat fisii subtiri de 3-4 cm lungime
Am curatat telina si am taiat-o bastonase, ca si morcovii, la fel si ardeiul
Am pus uleiul la incins in wok,...
Am spalat pieptul de pui si l-am taiat cuburi (cam 1-2 cm)
Am curatat usturoiul si l-am dat prin razatoare.
Am curatat morcovii si i-am taiat fisii subtiri de 3-4 cm lungime
Am curatat telina si am taiat-o bastonase, ca si morcovii.
Am pus uleiul la incins in wok, am adaugat...
Am spalat pieptul de pui si l-am taiat cuburi (cam 1-2 cm)
Am curatat usturoiul si l-am dat prin razatoare.
Am curatat morcovii si i-am taiat fisii subtiri de 3-4 cm lungime
Am curatat telina si am taiat-o bastonase, ca si morcovii, la fel ardeiul gras colorat.
Am pus uleiul la incins...
Taiem rosiile cherry in jumatati si le punem in farfurie, ca un pat pentru spanac. Spanacul il stropim cu ulei de masline, putin otet balsamic si sare, amestecam si punem peste patul de rosii. Presaram cubuletele de brinza cu mucegai peste, la fel cu prosciutto tras putin la tigaie.
Oul...
Este o salata super buna, ce se prepara in nici 5 minute. Pui lingurita de miere intr-un castronel si o amesteci cu otetul balsamic pina se dilueaza.
Speli rosiile, le tai jumatate si le asezi pe o farfurie in jurul mozzarelei. Peste adaugi frunzele de ruccola, apoi le stropesti cu...
Se pune pulpa de miel pe masa, se unge cu mustar, apoise presara cu sare si boia. Se ruleaza si se leaga cu citeva sfori, dar nu prea strins. Se unge din nou cu mustar si se presara cu sare si piper. Se pune la rece peste noapte.
Se prepara supa din osul de la pulpa si 1,5 l apa, se da in...
Amestecati faina cu sarea si piperul. Treceti carnea prin faina condimentata si rumeniti-o citeva minute in ulei in tigaie, pina cind devine maronie pe toate partile. Rumeniti bucatile de carne in mai multe serii. La sfirsit, puneti bucatile de carne intr-un ceaun cu pereti grosi.
Taiati...
Incingeti cuptorul la 200 C. Culegeti frunzele de pe doua fire de rozmarin, amestecati-le in robotul de bucatarie cu untul, cimbrul si cea mai mare parte a frunzelor de salvie, apoi condimentati cu sare si piper.
Cu un cutit mic faceti o crestatura in picioarele de miel, intre...
Puneti cotletele de miel intr-o pungamare de plastic etansa
Amestecati bine ingredientele pentru marinada intr-un vasrime medie si turnati marinada coetele de miel. Lasati l frigider timp de 6 ore
Scoateti cotletele marinate din punga si presati-le cu un prosop de hirtie, aruncati...
Cotletele de miel se spala rapid sub jet de apa rece si se usuca cu hirtie absorbanta de bucatarie. Din ulei de masline, usturoi tocat fin, frunze de salvie si rozmarin proaspat, piper si sare se face o marinada. Seacopera apoi intr-un vas plat cotletele cu marinada, se acopera si se dau la...
Taiati carnea in bucati si opariti-o intr-o oala cu apa clocotita, apoi scoateti-o si puneti-o la fiert impreuna cu boabele de piper si putina sare in apa rece.
Dupa ce carnea nu mai necesita spumare, adaugati orezul spalat si zarzavatul tocat marunt si continuati fierberea inca 15...
1. Se taie oualele in doua si se scot galbenusurile.
2. Intr-un blender se mixeaza galbenusurile cu pateul de porc, smantana, mustarul si condimentele pana se formeaza o pasta. Se adauga verdeata tocata
3. Se umplu ouale cu pasta si se orneaza cu feliute de gogosar acru sau...
1. Puneti 3l de apa cu sare la fiert, iar cand aceasta clocoteste, adaugati macaroanele rupte In doua si fierbeti-le conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi scurgeti-le bine.
2. Caliti ceapa In uleiul Incins Intr-o cratita, apoi adaugati usturoiul si carnea de pasare Bucegi taiata cubulete....
1. Se taie foile de placinta de-a lungul in 4 fasii si se acopera cu o carpa pentru a nu se crapa. Se mixeaza restul ingredientelor pentru a obtine o pasta
2. Se unge cu unt fiecare fasie de placinta, apoi se pune o lingurita din umplutura. Se impatureste pentru a obtine un triunghi.
3....
1. Taiati cate un capacel chiflelor, In partea superioara, scobiti-le cu grija folosind un cutit ascutit, iar apoi ungeti-le In interior cu untul Inmuiat.
2. Incingeti uleiul Intr-o cratita si sotati usor ceapa tocata, apoi adaugati ardeii taiati In fasii subtiri, continuand pana ce acestia...
1. Inabusiti In cuptor feliile de cartofi cu putina apa si o lingura de ulei, apoi scoateti-le la rece. In timp ce cartofii sunt In cuptor, Incingeti restul de ulei Intr-o cratita si caliti ceapa, adaugand apoi carnea de porc Bucegi taiata cubulete, sarea, piperul, cimbrul, iar la sfarsit...
1. Amestecati drojdia cu zaharul si cu 4 linguri de apa pentru a prepara maiaua.
2. Dupa ce s-a umflat putin, framantati-o cu restul ingredientelor pentru aluat. Lasati aluatul sa se dospeasca 2 ore, iar dupa ce a crescut Impartiti-l In patru si Intindeti foi rotunde, de dimensiunea...
1. Taiati cate un capacel In partea superioara a rosiilor, apoi scobiti-le cu grija astfel Incat sa nu se rupa, folosind o lingurita. Presarati cu putina sare interiorul acestora, apoi lasati-le sa se scurga, cu scobitura In jos, Intr-o tava curata. Amestecati Intr-un blender supa de legume...
1. Asezati faina amestecata cu piper Intr-o farfurie, iar pesmetul intr-o alta farfurie.
2. Taiati calupurile de carne din fiecare conserva de carne Bucegi In cate 4 felii, In asa fel Incat sa obtineti 8 felii. Treceti feliile de carne prin faina, apoi prin ouale batute, iar apoi prin...
Se pune untul intr-o craticioara sa se topeasca. Se adauga faina amestecind repede cu o lingura de lemn ca sa nu se faca cocoloase. In continuare se adauga amestecind continuu laptele caldut, brinza rasa si sarea. Cind s-a ingrosat se ia craticioara de pe foc si se lasa deoparte 1-2 minute....
1. Intr-un bol, se amesteca drojdia cu faina si sarea. Se adauga uleiul, apa si se incorporeaza lichidul cu o lingura sau cu mana. Apoi se rastoarna compozitia pe suprafata de lucru si se framanta (cu mainile date usor prin faina) timp de 5-10 minute, pana cand se obtine o coca omogena si...
1. Se amesteca într-un bol branza de capra cu ricotta, apoi – cu ajutorul unei spatule – se întinde amestecul pe o farfurie întinsa. Se presara cu semintele de rodie si chives si se lasa deoparte pana aproape de servire.
2. Se amesteca mierea si otetul si se...
1 Se asaza cuscusul si amestecul de condimente într-un bol termorezistent si se toarna deasupra 50ml de apa fierbinte. Se acopera si se lasa deoparte 5 minute. Se amesteca cuscusul cu o furculita, se adauga caisele, semintele de pin, patrunjelul si se omogenizeaza. Se asezoneaza cu sare si...
Spalati pestii, stergeti-i cu o cirpa curata si uscata, apoi taiati-i in bucati si sarati-i usor. Taiati morcovii in rondele, iar ceapa in solzi. Incingeti jumatate din ulei intr-o tigaie si prajiti bucatile de peste pe ambele parti, dupa care le scoateti pe o hirtie absorbanta
Incingeti...
Pui cu Vitasia wok sauce indonesian (by Lidl)
Am spalat pieptul de pui si l-am taiat cuburi (cam 1-2 cm) Am curatat usturoiul si l-am dat prin razatoare. Am curatat morcovii si i-am taiat fisii subtiri de 3-4 cm lungime Am curatat telina si am taiat-o bastonase, ca si morcovii, la fel si ardeiul Am pus uleiul la incins in wok,...
Pui cu Vitasia wok sauce dulce - acrisor (by Lidl)
Am spalat pieptul de pui si l-am taiat cuburi (cam 1-2 cm) Am curatat usturoiul si l-am dat prin razatoare. Am curatat morcovii si i-am taiat fisii subtiri de 3-4 cm lungime Am curatat telina si am taiat-o bastonase, ca si morcovii. Am pus uleiul la incins in wok, am adaugat...
Pui cu Vitasia wok sauce curry (by Lidl)
Am spalat pieptul de pui si l-am taiat cuburi (cam 1-2 cm) Am curatat usturoiul si l-am dat prin razatoare. Am curatat morcovii si i-am taiat fisii subtiri de 3-4 cm lungime Am curatat telina si am taiat-o bastonase, ca si morcovii, la fel ardeiul gras colorat. Am pus uleiul la incins...
Salata Popeye
Taiem rosiile cherry in jumatati si le punem in farfurie, ca un pat pentru spanac. Spanacul il stropim cu ulei de masline, putin otet balsamic si sare, amestecam si punem peste patul de rosii. Presaram cubuletele de brinza cu mucegai peste, la fel cu prosciutto tras putin la tigaie. Oul...
Salata Buffalo
Este o salata super buna, ce se prepara in nici 5 minute. Pui lingurita de miere intr-un castronel si o amesteci cu otetul balsamic pina se dilueaza. Speli rosiile, le tai jumatate si le asezi pe o farfurie in jurul mozzarelei. Peste adaugi frunzele de ruccola, apoi le stropesti cu...
Pulpa de miel cu sos picant
Se pune pulpa de miel pe masa, se unge cu mustar, apoise presara cu sare si boia. Se ruleaza si se leaga cu citeva sfori, dar nu prea strins. Se unge din nou cu mustar si se presara cu sare si piper. Se pune la rece peste noapte. Se prepara supa din osul de la pulpa si 1,5 l apa, se da in...
Tocana de miel
Amestecati faina cu sarea si piperul. Treceti carnea prin faina condimentata si rumeniti-o citeva minute in ulei in tigaie, pina cind devine maronie pe toate partile. Rumeniti bucatile de carne in mai multe serii. La sfirsit, puneti bucatile de carne intr-un ceaun cu pereti grosi. Taiati...
Picioare de miel la cuptor a la Jamie Oliver
Incingeti cuptorul la 200 C. Culegeti frunzele de pe doua fire de rozmarin, amestecati-le in robotul de bucatarie cu untul, cimbrul si cea mai mare parte a frunzelor de salvie, apoi condimentati cu sare si piper. Cu un cutit mic faceti o crestatura in picioarele de miel, intre...
Cotlete de miel la gratar a la Robert Rainford
Puneti cotletele de miel intr-o pungamare de plastic etansa Amestecati bine ingredientele pentru marinada intr-un vasrime medie si turnati marinada coetele de miel. Lasati l frigider timp de 6 ore Scoateti cotletele marinate din punga si presati-le cu un prosop de hirtie, aruncati...
Cotlete de miel in sos de miere cu balsamico a la Jakob Hausmann
Cotletele de miel se spala rapid sub jet de apa rece si se usuca cu hirtie absorbanta de bucatarie. Din ulei de masline, usturoi tocat fin, frunze de salvie si rozmarin proaspat, piper si sare se face o marinada. Seacopera apoi intr-un vas plat cotletele cu marinada, se acopera si se dau la...
Ciorba de miel reteta cu smintina si tarhon a la Horia Virlan
Taiati carnea in bucati si opariti-o intr-o oala cu apa clocotita, apoi scoateti-o si puneti-o la fiert impreuna cu boabele de piper si putina sare in apa rece. Dupa ce carnea nu mai necesita spumare, adaugati orezul spalat si zarzavatul tocat marunt si continuati fierberea inca 15...
Pui Tikka Masala
Urmareste video prepararea pas cu pas a retetei
Pui cu sos de rosii
Urmareste video prepararea pas cu pas a retetei
Spaghetti alla puttanesca
Urmareste video prepararea pas cu pas a retetei
Spezzatino
Urmareste video prepararea pas cu pas a retetei
Pilaf cu rosii Cirio
Oua umplute cu pate Bucegi
1. Se taie oualele in doua si se scot galbenusurile. 2. Intr-un blender se mixeaza galbenusurile cu pateul de porc, smantana, mustarul si condimentele pana se formeaza o pasta. Se adauga verdeata tocata 3. Se umplu ouale cu pasta si se orneaza cu feliute de gogosar acru sau...
Macaroane cu carne de pasare Bucegi si cascaval
1. Puneti 3l de apa cu sare la fiert, iar cand aceasta clocoteste, adaugati macaroanele rupte In doua si fierbeti-le conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi scurgeti-le bine. 2. Caliti ceapa In uleiul Incins Intr-o cratita, apoi adaugati usturoiul si carnea de pasare Bucegi taiata cubulete....
Placintele cu pate Bucegi
1. Se taie foile de placinta de-a lungul in 4 fasii si se acopera cu o carpa pentru a nu se crapa. Se mixeaza restul ingredientelor pentru a obtine o pasta 2. Se unge cu unt fiecare fasie de placinta, apoi se pune o lingurita din umplutura. Se impatureste pentru a obtine un triunghi. 3....
Chifle umplute cu carne de pasare Bucegi si rumenite in cuptor
1. Taiati cate un capacel chiflelor, In partea superioara, scobiti-le cu grija folosind un cutit ascutit, iar apoi ungeti-le In interior cu untul Inmuiat. 2. Incingeti uleiul Intr-o cratita si sotati usor ceapa tocata, apoi adaugati ardeii taiati In fasii subtiri, continuand pana ce acestia...
Musaka cu carne de porc Bucegi si cartofi
1. Inabusiti In cuptor feliile de cartofi cu putina apa si o lingura de ulei, apoi scoateti-le la rece. In timp ce cartofii sunt In cuptor, Incingeti restul de ulei Intr-o cratita si caliti ceapa, adaugand apoi carnea de porc Bucegi taiata cubulete, sarea, piperul, cimbrul, iar la sfarsit...
Pizza cu carne de pasare Bucegi
1. Amestecati drojdia cu zaharul si cu 4 linguri de apa pentru a prepara maiaua. 2. Dupa ce s-a umflat putin, framantati-o cu restul ingredientelor pentru aluat. Lasati aluatul sa se dospeasca 2 ore, iar dupa ce a crescut Impartiti-l In patru si Intindeti foi rotunde, de dimensiunea...
Rosii coapte, umplute cu carne de porc Bucegi
1. Taiati cate un capacel In partea superioara a rosiilor, apoi scobiti-le cu grija astfel Incat sa nu se rupa, folosind o lingurita. Presarati cu putina sare interiorul acestora, apoi lasati-le sa se scurga, cu scobitura In jos, Intr-o tava curata. Amestecati Intr-un blender supa de legume...
Snitel pane din carne de porc Bucegi
1. Asezati faina amestecata cu piper Intr-o farfurie, iar pesmetul intr-o alta farfurie. 2. Taiati calupurile de carne din fiecare conserva de carne Bucegi In cate 4 felii, In asa fel Incat sa obtineti 8 felii. Treceti feliile de carne prin faina, apoi prin ouale batute, iar apoi prin...
Sos bechamel (saltsa aspri)
Se pune untul intr-o craticioara sa se topeasca. Se adauga faina amestecind repede cu o lingura de lemn ca sa nu se faca cocoloase. In continuare se adauga amestecind continuu laptele caldut, brinza rasa si sarea. Cind s-a ingrosat se ia craticioara de pe foc si se lasa deoparte 1-2 minute....
Piine umpluta
1. Intr-un bol, se amesteca drojdia cu faina si sarea. Se adauga uleiul, apa si se incorporeaza lichidul cu o lingura sau cu mana. Apoi se rastoarna compozitia pe suprafata de lucru si se framanta (cu mainile date usor prin faina) timp de 5-10 minute, pana cand se obtine o coca omogena si...
Crema de branza de capra cu chives si rodie
1. Se amesteca într-un bol branza de capra cu ricotta, apoi – cu ajutorul unei spatule – se întinde amestecul pe o farfurie întinsa. Se presara cu semintele de rodie si chives si se lasa deoparte pana aproape de servire. 2. Se amesteca mierea si otetul si se...
Pui umplut
1 Se asaza cuscusul si amestecul de condimente într-un bol termorezistent si se toarna deasupra 50ml de apa fierbinte. Se acopera si se lasa deoparte 5 minute. Se amesteca cuscusul cu o furculita, se adauga caisele, semintele de pin, patrunjelul si se omogenizeaza. Se asezoneaza cu sare si...
Caras marinat in sos de legume a la Horia Virlan
Spalati pestii, stergeti-i cu o cirpa curata si uscata, apoi taiati-i in bucati si sarati-i usor. Taiati morcovii in rondele, iar ceapa in solzi. Incingeti jumatate din ulei intr-o tigaie si prajiti bucatile de peste pe ambele parti, dupa care le scoateti pe o hirtie absorbanta Incingeti...
VIDEO: Salata orientala a la Vladut