N-ar fi fost Craciun fara o tochitura pe masa, asa ca reteta de azi este o tochitura neaosa cu carne de porc, ceva carnaciori si afumatura, insotita de o lingura buna de cas ce se topeste sub o mamaliguta fierbinte.
Taie pulpa de porc si afumatura in bucati mici, iar carnatii in felii potrivite.
Pune carnea la prajit in putin ulei, intoarce-o pe toate partile sa se patrunda bine.
Rumeneste usor carnatii intr-o alta tigaie, apoi in uleiul ramas rumeneste nitel si afumatura. Adauga-le peste carne, arunca si ceapa verde peste ele si lasa sa se amestece aromele.
Condimenteaza simplu cu sare si piper.
Pregateste o farfurie cu cateva linguri de cas framantat.
Pune si de o mamaliga si cand e gata toarn-o fierbinte peste cas, sa-l topeasca.
Serveste cate putin din toate, neaparat acompaniate de niste muraturi si un pahar de vin.
Pofta mare!