Iaurt de casa

de Bucataras in Mancare copii, 12 Feb 2020 | 9413 vizualizari

 

Cel mai bun, cremos si sanatos iaurt mancat vreodata e iaurtul pe care il preparam in casa, ca pe vremea bunicilor. Ce e drept, vremurile s-au schimbat, nici vacuta nu avem, dar cautam sa luam lapte de la producatori mici pentru iaurtul nostru.
Si asa entuziasmati suntem de gustul lui autentic incat ne-am facut un obicei din a face iaurt la cateva zile. Cum se face, va povestesc mai jos. 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de iaurt
  • 1 litru de lapte nefiert
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iaurt de casa:

Pune 2 linguri de iaurt intr-un vas de lut, adauga 1 litru de lapte nefiert si amesteca. 

Acopera gura vasului cu un prosop curat sau cu tifon si lasa-l peste noapte in bucatarie, la cald. Dimineata deja e inchegat. Pune iaurtul in frigider sa stea la rece. 

Il poti manca natur sau cu fructe, nuci sau alte seminte si miere de albine, ca mic dejun sau ca pe o gustare sanatoasa, peste zi.

Mie imi place sa-l mai las o zi in frigider inainte de a manca din el, sa se lege mai bine.

Ce am mai observat eu: daca amestec iaurtul deja inchegat, iaurtul ce ramane in vasul de lut pe masura ce consumam din el face niste bulgarasi ca de branza, seamana cu laptele batut din borcanul cu care venea bunicul la oras. 

O alta sugestie am primit de la mama: sa folosesc smantana in loc de iaurt si iaurtul iese mult mai cremos. 

Va poftesc sa indrazniti si voi sa faceti iaurt in casa, e mult mai sanatos decat ce cumparam din comert. Garantat :) 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iaurt de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

lucy2002 1

13.02.2020, 09:43

Cel mai bun!

Rocsi 1

13.02.2020, 19:35

Suuuper! Chiar azi mi-a trimis cineva un bidon cu lapte de tara si am pus sa fac iaurt. Eu ung vasul cu smantana!

Rahela Velicu 1

27.02.2020, 15:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Iaurt ca la tara