Nimic mai simplu decat sa arunci tot felul de legume, divers colorate intr-o tava, sa le presari ierburi aromate, un strop de ulei si sa le dai la cuptor. Poti incropi o cina de post rapida, hranitoare sau o garnitura sanatoasa pentru o friptura. Iar posibilitatile sunt infinite, poti combina ce legume vrei, trebuie doar sa tii cont de timpii diferiti de coacere si sa adaugi legumele treptat in tava.
Pune cuptorul la incalzit la 200 grade.
Pune cartofii la fiert intai, pentru ca timpul lor de preparare e mult mai mare decat al celorlate legume. Cand sunt aproape fierti scurge-i de apa.
Curata, spala si taie toate celelalte legume in cuburi de dimensiuni potrivite, apoi raspandeste-le pe toate intr-o tava.
Presara peste ele sare, piper si ierburi aromatice (mie imi place sa pun cimbru, busuioc, chiar menta), apoi ulei. Amesteca-le usor cu mainile si pune tava la cuptor pentru 25-30 minute.
Verifica-le la jumatatea timpului de copt si intoarce-le pe ambele parti. Lasa-le la cuptor pana capata o usoara nuanta rumena, sau mai putin daca le preferi usor crocante.
Daca nu tii post, poti servi legumele la cuptor impreuna cu un sos de iaurt cu menta, sau simple alaturi de o portie de friptura.