Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana

de Bucataras in Dulciuri, 31 Oct 2019 | 16281 vizualizari

 

Am preparat o reteta de ecleruri cu crema de ciocolata Kandia pentru prajituri. Am ales ciocolata Kandia pentru prajituri deoarece are 50% cacao de origine Ghana si astfel se obtine un gust intens gust de ciocolata

 

INGREDIENTE

 coji de ecleruri

Crema:
350 ml lapte
80 g zahar
3 galbenusuri  
30 g amidon
50 g unt
150 g ciocolata neagra
Decor 
100 cioco neagra
100 g frisca
fulgi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana:

 Azi facem ecleruri cu crema de ciocolata si sunt convinsa ca vor iesi delicioase! Pentru crema, amestecam galbenusurile de ou cu zaharul si amidonul, turnam laptele fierbinte putin cate putin si punem pe foc pana se ingroasa. 
Punem apoi untul si ciocolata neagra Kandia pentru prajituri si amestecam bine cu telul pana se topesc. Mutam crema intr-un castron, ii punem o folie de plastic deasupra si lasam la racit. Separat, turnam frisca fierbinte peste ciocolata taiata si omogenizam pana obtinem o glazura fina. (un patratel de ciocolata are 10 grame) Taiem cojile de ecleruri pe jumatate si glazuram partea de sus. Presaram si fulgii de ciocolata. Cand crema s-a racit, o mixam, o punem intr-un pos si umplem eclerurile.

Citeste si: Cum fac Cheesecake cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri
De ce sa folosim ciocolata neagra Kandia pentru prajituri? Pentru ca are  o masa de cacao de o calitate superioara, de origine Ghana. Boabele de cacao de origine Ghana sunt recunoscute atat pentru profilul de aroma special, intens de ciocolata, dar si pentru calitatea lor ( continut mare de grasime, adica unt de cacao). Aroma este una clara, curata, de ciocolata, urmata de note de cafea si nuci, ce balanseaza notele usoare de lemn, si de note delicate de fructe. Aciditatea este relativ neutra , gradul de amar este relativ mediu. Toate aceste caracteristici contureaza un profil de gust balansat, rotund, cu gust specific de ciocolata. Spre deosebire de profilul de gust Ghana, alte origini au un profil de gust diferit: Brazilia are un gust de cacao slab, dar poate fi acid, amar si astringent, iar Ecuador are un profil mai balansat fata de Brazilia, dar nu are gustul specific de ciocolata al boabelor de origine Ghana.

Spor la pregatit reteta de Ecleruri cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la crem