Astazi am pregatit o ciorba foarte apreciata in familia noastra, ciorba din coada de vita.
Spala bine bucatile de coada de vita si pune-le la fiert, cu putina sare. Spumuieste bine, apoi lasa coada sa fiarba la foc moale, indelung, pana se inmoaie carnea si se desprinde usor de pe oase.
Toaca marunt legumele si pune-le in oala, peste carne. Eu am folosit doar morcovi, ceapa, telina si pastarnac, dar poti adauga si cartofi, ardei gras sau orice alta leguma preferi.
Cand legumele sunt fierte, adauga suc de rosii si zeama de varza si lasa ciorba sa mai dea in cateva clocote.
Zeama de varza trebuie si ea sa dea in clocot inainte de a o pune in oala.
Ciorba din coada de vita e gata, mai trebuie doar sa presari deasupra verdeata proaspat tocata si o poti servi. Mie imi place sa-i pun multa verdeata, in special tarhon, care ii da ciorbei un gust divin.
Va poftesc la masa!