Am copt niste bunatati pufoase si dulci, numai bune pentru micul dejun: Buchteln sau Gogosi umplute cu Nutella, la cuptor.
Pune intr-un castronel putin lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Amesteca si lasa 15 minute sa creasca.
Adauga peste faina, mixeaza usor, apoi incorporeaza pe rand celelalte ingrediente: galbenusurile de ou, laptele, zaharul, untul topit, esenta si nu uita praful de sare.
Framanta pana se incorporeaza bine toate ingredientele si aluatul se desprinde usor de pe marginile vasului. Daca aluatul o cere, mai adauga putina faina.
Acopera vasul cu un prosop curat si lasa la dospit o ora.
Imparte aluatul in doua bucati si intinde-le pe rand, cu sucitorul, pe blatul de lucru infainat, apoi decupeaza cercuri cu un inel de inox sau cu un pahar cu gura mai mare (ca sa incapa si umplutura in fiecare gogoasa formata si sa nu te chinui sa lipesti, fara sa se prelinga umplutura).
Tapeteaza cu unt tava/tavile in care vei pune la copt gogosile.
Pe fiecare cerc pune cate o lingurita de Nutella (sau fem de fructe daca preferi), sigileaza marginile bine si aduna lipitura incercand sa formezi o gogoasa. Mai rotunjeste-o putin in palme si pune-o in tava cu lipitura in jos.
Preinzalzeste cuptorul la 160 grade si lasa gogosile(buchteln) sa creasca vreo 30 minute. Unge-le cu unt sau galbenus de ou, apoi pune tavile la cuptor pentru 40 minute.
Daca nu vrei sa se rumeneasca prea tare, acopera tavile cu hartie de copt spre final.
Cand gogosile sunt usor rumene, scoate tavile din cuptor. Dupa ce s-au racit doar putin presara zahar pudra pe deasupra.