Acest aperitiv suedez elegant si usor de preparat, numit Raksmorgas sau Open shrimps/prawns sandwich mi-a venit in minte in timp ce revedeam poze din vacantele minunate pe care le-am avut.
In esenta, un sandvis cu creveti e format din cateva ingrediente: paine prajita peste care suprapui frunze de salata, creveti, felii de ou fiert, putin sos, fie el o maioneza usoara sau smantana si il decorezi cu cateva frunze de marar, iar pentru un aspect si mai elegant cu o lingurita de caviar.
Variante sunt multe, in sensul ca mai poti adauga felii de castraveti, avocado sau rosii, asta tinand de preferintele personale.
Pune feliile de paine la prajit.
Prepara maioneza din 2 galbenusuri fierte, putin mustar, ulei de masline si stropeste cu zeama de lamaie. Nu uita sa adaugi si un praf de sare. Eu am adaugat la final si mixat si albusurile fierte. Daca preferi o maioneza mai light poti adauga si o lingurita de smantana.
Cum se prepara sandvisul cu creveti:
Unge fiecare felie de toast cu un strat subtire de maioneza, cat sa se prinda frunzele de salata. Pune cateva frunze de salata, felii de avocado, crevetii (daca nu ai din cei mici, poti taia bucati din creveti mai mari pentru a musca cu usurinta), adauga rondele sau sferturi de ou fiert, strecoara putina maioneza printre ele, stropeste cu zeama de lamaie, decoreaza cu fire de marar proaspat si gata sandvisul.
Cum spuneam si mai devreme, mai poti adauga felii de castraveti, avocado sau rosii.
Fa asa cum iti spune inima, important e ca la final sa savurezi sandvisul suedez cu creveti cu placere maxima.