Am descoperit de ceva vreme pastele din faina de linte, o varianta mai sanatoasa decat cele din faina de grau. Sursa vegetala de proteine, fibre, usor de gatit si trebuie sa va spun, foarte gustoase. Singura grija e timpul de preparare mai scurt decat al pastelor cu care ne-m obisnuit.
Astazi am pregatit paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin, ingrediente ce mi-au umplut farfuria de culori.
Pune pastele de linte la fiert in apa clocotita, cu un praf de sare si lasa-le nu mai mult de 7 minute. Cum spuneam si mai devreme, pastele din faina de linte au timp de fierbere mai scurt. Daca le fierbi prea mult incep sa se dezintegreze, se decoloreaza si nu mai au un aspect prea placut.
Strecoara pastele.
Incinge uleiul de masline in tigaie, adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, lasa-le putin la calit, cat sa-si lase aromele in ulei, apoi buchetelele de broccoli, rondelele de ridiche si amesteca de cateva ori.
Condimenteaza cu sare si piper.
Spre final presara rosiile uscate si mugurii de pin si lasa-i cateva secunde, cat sa prinda culoare.
Pune pastele de linte in bol, stropeste-le cu putin ulei din borcanul in care au stat rosiile, iar deasupra aranjeaza legumele din tigaie.
Pofta buna!