O reteta usoara pentru mic dejun: batoane sau cookies cu capsuni si afine proaspete, facute cu fulgi de ovaz si indulcite cu banane. Fara zahar, faina sau unt, fiecare are inlocuitorul lui mult mai sanatos in aceasta reteta: fulgi de ovaz in loc de faina, lapte de cocos in loc de unt si fructe pe post de indulcitor.
Strawberry, blueberry oatmeal vegan bars sau batoane de ovaz cu capsuni si afine.
Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Pregateste o tava de 20/20 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt.
Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz, laptele de cocos, bananele facute piure si esenta de vanilie. Adauga bucatele de capsuni si afinele.
Transfera compozitia in tava tapetata si intinde in strat uniform si mai adauga capsuni si afine ca topping.
Pune tava la cuptor pentru 30 minute sau pana vezi ca marginile devin aurii.
Lasa la racit cel putin 20 minute, apoi taie in patrate sau dreptunghiuri.
1
Daca preferi ca batoanele sa fie putin mai dulci, poti adauga in compozitie putin sirop de artar sau fulgi de ciocolata alba.