Astazi vin cu o reteta deosebita: un cheesecake cu branza cu mucegai, nuci, cu un topping de dulceata de ceapa si frunze proaspete si colorate de salata. Date fiind ingredientele folosite, cheesecake-ul este destul de satios, dar in acelasi timp delicios, savuros, numai bun de preparat pentru o ocazie speciala.
Preincalzeste cuptorul la 150 grade C.
Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor.
Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe rand cu unt. Taie marginile foilor.
Mixeaza branza intr-un bol sau in vasul robotului pana devine moale si omogena. Adauga ouale (batute deja) si amesteca bine.
Incorporeaza si faina adaugata in ploaie, apoi nucile si bucati de branza cu mucegai.
Toarna compozitia peste foi in tava si pune la cuptor pentru 50-55 minute.
Lasa cheesecake-ul sa se raceasca bine inainte de a-l scoate din forma de copt, apoi asaza-l pe platoul de servit.
Pune cu o spatula dulceata de ceapa rosie pe deasupra formand un strat subtire si niveleaza.
Presara frunze colorate de salata, bucati de nuci si frunze de ceapa verde tocate marunt.
Cum spuneam si mai devreme, cheesecake-ul cu branza cu mucegai si nuci e destul de consistent, asa ca o felie subtire e suficienta si merge incredibil de bine cu un pahar cu vin rosu sec.