Astazi am pregatit o reteta care aduce la un loc aromele toamnei: chec cu mere, nuci si un dram de scortisoara, un desert simplu, caruia n-ai cum sa-i rezisti.
Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile cu zahar, adauga apoi smantana, faina si praful de copt.
Toaca miezul de nuca cu un cutit, iar merele curatate de coaja si casuta samburilor taie-le in cubulete. Adauga nuca, merele, romul si scortisoara in compozitie si amesteca pana obtii un aluat omogen.
Bate albusurile spuma, cu un praf de sare, apoi adauga-le in compozitia checului, amestecand usor cu o spatula.
Unge tava cu unt, toarna compozitia in ea si pune la cuptor pentru 35 minute.
Lasa checul cu nuci si mere sa se raceasca bine, apoi scoate-l pe un platou si pudreaza-l cu zahar.
Un deliciu, garantat!