rodica_m

1

Bucataras
incepator

Campulung Muscel

Bucataras din 04.06.2011

RETETE32
PRIETENI26
Retete

Macrou in sos de legume la cuptor

In Peste la 20 Noi 2011

Curatam pestele de intestine, il spalam bine si il desfacem pe lung, in asa fel incat sa obtinem niste bucati frumoase. Apoi portionam in trei parti fiecre peste. Ungem o tava cu putin ulei de masline, asezam punem in tava pestele cu pilea in jos, condimentam si mai stropim pestele cu zeama de...

Crantz cu cereale si seminte

In Dulciuri la 13 Noi 2011

Se topeste ciocolata cu 20 gr unt, la foc mic sau la baie de abur. Se topeste si zaharul in alt vas, dupa ce s-a topit adaugam 50 gr de unt. amestecam bine si cu mare atentie, apoi se adauga semintele de floarea soarelui si ananasul uscat (cel pe care l-am avut eu era taiat deja in...

Tarta deosebita cu mere

In Dulciuri la 11 Noi 2011

Pregatim aluatul: taiem untul cubulete si lasam la temperatura camerei, adaugam zaharul, esenta de vanilie si amestecam pana devine ca o crema, adaugam si ouale, iarasi amestecam. Dupa care adaugam faina si praful de copt, framantam cu degetele pana obtinem un aluat tare. Se pune aluatul la...

Desert cu ciocolata

In Dulciuri la 9 Noi 2011

Se topeste ciocolata cu untul la baie de aburi. Se lasa la racit. Intre timp se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul se adauga si faina. Se incorporeaza atent amestecul de ciocolata si unt in compozita de oua cu faina. Tava si formele de briose se ung cu unt, se pune compozitia in...

Stiuca cu legume si vin alb la cuptor

In Peste la 5 Noi 2011

Stiuca se curata bine de maruntaie, se spala si se portioneaza, (nu am pus capul si coada).  In tava asezam pestele, apoi legumele taite, ceapa si morcovul rondele, ardeii si rosiile fasii, sau cum doriti, condimentam dupa gust si stropim cu vin alb, adaugam rozmarinul. Dam la cuptorul...

Musaca

In Porc la 4 Noi 2011

Cartofii pentru musaca se spala, se curata, si se taie in bucati se pun la fiert cu putina sare. Intre timp preparam carnea tocata: punem ceapa taiata in tigaie cu foarte putin ulei, o calim pana devine sticloasa, adaugam ardeiul rosu taiat feliute. Dupa 5 min. adaugam carnea tocata si...

Rulada cu crema de halva

In Prajituri la 30 Oct 2011

Preparam blatul: separam galbenusurile de albusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem pana se intaresc bine. Separat batem si galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie. Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri, adaugam faina si amestecam usor de jos...

Stiuca umpluta...Stiu..ca va place

In Peste la 29 Oct 2011

Stiuca se curata de solzi. Stiti ca stiuca are pielea foarte gelatinoasa si alunena din maini in momentul curatarii, pentru ca acest lucru sa nu se intample scufundati pentru cateva secunde stiuca in apa fiarta pe ambele parti. Acum fara probleme putem sa ne vedem de treaba. Taiem capul...

Covridog pentru mic dejun

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2011

Pregatim aluatul in care vom rula cremvustii: In apa calduta vom pune drojdia si lingurita de zahar, amestecam pana se omogenizeaza si se topeste zaharul si turnam maiaua peste faina, adaugam sarea si un ou. Framantam pana nu se lipeste de mana, pentru ca acest lucru sa se intample mai...

Supa crema de rosii cu smantana

In Supe la 26 Oct 2011

Ceapa taiata solzisori se pune la calit in putin ulei, nu am specificat cantitatea pentru ca depinde de preferintele fiecaruia, eu am pus foarte putin. Apoi am adaugat morcovii taiati, dupa ce s-au calit putin, cat sa-si lase aromele, am adaugat telina taiata cuburi si ardeii taiati fasii. Am...

Tarta cu mere caramelizate

In Prajituri la 17 Oct 2011

Punem faina intr-un bol, adaugam untul taiat cubulete si tinut in prealabil la temperatura camerei, adaugam smantana, apoi zaharul si oul, esenta de vanilie si framantam un aluat tare, daca mai e nevoie de faina punem pana nu se lipeste aluatul de degete. Lasam aluatul la frigider pana...

Salata cu surimi si porumb

In Salate la 16 Oct 2011

Varza se toaca fin, batoanele de surimi se taie pe lung apoi se taie in cubulete. Porumbul se scurge de zeama si se adauga in bol peste varza si surimi, se steropeste cu zeama de lamaie, se sareaza dupa gust si se adauga maioneza. Se amesteca totul foarte bine si se pune in bol.

Pizza hot

In Pizza la 12 Oct 2011

Blatul: Se pune drojdia si zaharul intr-o cana si se toarna apa calduta peste ele. Se amesteca energic pentru a se dizolva drojdia. Cernem faina intr-un bol, adaugam oul si sarea, apoi adaugam drojdia peste faina si framantam un aluat potrivit, adaugati faina pana nu se mai lipeste de degete,...

Salata de sfecla rosie si peste marinat

In Salate la 7 Oct 2011

Sfeclele, morcovii si cartofii se spala si se pun intregi la fiert. Dupa ce au fiert scoatem legumele din apa si le lasam sa se raceasca complet. Ceapa se taie fin. Pestele deasemenea se taie marunt iar in caz ca are oscioare mici le putem indeparta. Dupa ce s-au racit legumele le curatam...

Conopida pane

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2011

Conopida se spala sub jet de apa, se desface in buchetele. Punem apa la fiert, adaugam putina sare. Dupa ce da in clocot se pun buchetelele de conopida in apa si se mai tin 5 min din momentul cand incepe iar apa sa fiarba.  Se scot buchetelele si se lasa la racit. Intre timp batem...

Tarta cu pere si struguri

In Prajituri la 26 Sep 2011

Blatul: Se taie untul sau margarina cubulete si se lasa la temperatura camerei. Se adauga faina, zaharul, ouale esenta si putina sare. Se framanta aluatul si se da la frugider sau congelator pana pregatim fructele. Perele se curata si se taie feliute subtiri, bobitele de...

Pui aromat

In Pui la 26 Sep 2011

Puiul se spala, se taie pieptul (pe care-l folositi la altceva) si se aplatizeaza. Se sareaza puiul dupa gust. Intre timp preparam sosul: intr-un bol punem maioneza (de preferat sa fie cumparata), ketchup-ul si restul condimentelor. Se amesteca totul foarte bine, se pune si zeama de lamaie....

Pizzette de vinete

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2011

Vanata o spalam, o uscam si o taiem rondele. In tava punem hartie de copt, aranjam rondelele si le stropim cu ulei de masline. Taiem ciupercile si rosiile cubulete, usturoiul si frunzele de busuioc le tocam marunt. Adaugam sare dupa gust. Cascavalul (mozzarella) in cazul meu il taiem marunt...

Tarta cu mure

In Dulciuri la 13 Sep 2011

Preparam blatul: in albusurile batute spuma se adauga zaharul, se bat pana se obtine bezeaua. Galbenusurile batute cu uleiul se adauga peste bezea. Se amesteca usor de jos in sus si se adauga faina. Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la temperatura de 180...

Milkshake cu mure si inghetata

In Bauturi la 11 Sep 2011

Inghetata se taie cubulete (am gasit in Kaufland  inghetata "Polar", foarte delicioasa, ambalata asemeni unui pachet de unt). Se pun cubuletele de inghetata in blender, se toarna laptele, se pun murele spalatate si mierea. Se mixeaza si bautura delicioasa este gata. rapid...

Chec aperitiv cu dovlecel si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2011

Dovlecelul se curata de coaja, se rade prin razatoarea mare.se sareaza si dupa ce a lasat apa se scurge. Se adauga cascavalul ras, ouale, uleiul, grisul, faina cernuta, fulgii de ovaz. Se omogenizeaza totul, se condimenteaza dupa gust, se adauga si praful de copt. Noi am pus si 2 felii de...

Tort cu mousse de piersici

In Torturi la 8 Iul 2011

Blat: Se separa ouale. Albusurie se bat spuma cuputina sare si cu zaharul. Galbenusurile se bat cu uleiul.Incorporam galbenusurile in spuma de albusuri si amestecam usor de jos in sus. Faina si cacaua cernute se incorporeaza si ele in compozitia pufoasa. La fel si praful de copt. Se...

Rulouri de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 5 Iul 2011

Dovleceii se spala, se sterg bine. Se taie pe lung in fasii potrivite (nici prea groase nici prea subtiri). Saram doar in momentul cand am scos dovleceii prajiti pe farfurie. (In caz contrar vor lasa multa apa). Intr-o farfurie punem faina, fiecare felie de dovlecel o trecem prin faina pe...

Lasagna cu piept de pui si ciuperci

In Lasagna la 1 Iul 2011

Ceapa, pieptul de pui si ciupercile se taie marunt. Calim ceapa in putin ulei, apoi adaugam pieptul de pui, si la sfarsit adaugam ciupercile lasam in tigaie vreo 15 min. Condimentam dupa gust. Pregatim sosul: se topeste untul, se adauga faina se amesteca incontinuu, si se toarna si laptele....

Russian Cheese Pancakes

In Dulciuri la 28 Iun 2011

Branza se amesteca cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce s-a omogenizat bine totul adaugam faina (puteti pune mai multa sau mai putina, in functie de cat de moale este branza), astfel incat sa puteti modela bilutele. Intr-o farfurie punem putina faina. Dupa ce am format bilutele le...

Chec cu visine

In Prajituri la 24 Iun 2011

Ouale de bat bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare pana devin mai albe. Se incorporeaza smantana. Se cerne praful de copt si faina si se adauga treptat. Visinele fara samburi si scurse in prealabil se dau prin putina faina si se incorporeaza si ele in aluat. Se pune tot...

Aripioare de pui marinate in sos roz

In Pui la 21 Iun 2011

Aripioarele se spala si se lasa la scurs. Intr-un bol amestecam maioneza si ketchup-ul. Condimentam aripioarele cu sare si piper. Punem peste ele sosul "roz", amestecam bine si lasam pt 20 min. Apoi dam la cuptorul incins la 180 C, pentru apox. 30 -40 min. Se pot servi langa...

Ratatouille

In Mancaruri de legume la 19 Iun 2011

Sosul: Punem ardeii in tava si ii coacem aprox. 30 min. Ardeii fierbinti se pun intr-o punga de plastic si se lasa sa formeze aburi in asa fel se vor decoji mai usor. Apoi ardeii se curata de seminte si pielita, se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se taie si se calesc in ulei. Se adauga...

Inghetata Semifreddo

In Dulciuri la 16 Iun 2011

Ouale se separa, se bat albusurile spuma, galbenusurile se bat cu zaharul, se bate frisca. Se amesteca frisca cu galbenusurile, se adauga albusurile, se omogenizeaza totul atent. Capsunile se dau prin blender, la fel si visinele. Compozitia se imparte in 3 parti si se adauga capsunile...

Tort cu branza si capsuni

In Torturi la 14 Iun 2011

Blat: Albusurile se bat spuma cu sare dupa care se adauga zaharul, se mixeaza pana la obtinerea bezelei, galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste bezea, se adauga faina si cacaoa cernute, se omogenizeaza totul atent. Se toarna compozitia intr-o tava cu pereti detasabili unsa si...

Afisate 1 - 30 din 32 retete    

Postari recente

publicat la 20.11.2011

Macrou in sos de legume la cuptor

publicat la 13.11.2011

Crantz cu cereale si seminte

publicat la 11.11.2011

Tarta deosebita cu mere

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

”Cand o sa mai slabesti si tu?”

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]