Musaca

de rodica_m in Porc, 4 Noi 2011 | 8753 vizualizari

 

Va prezint varianta mea de musaca, rumena, consistenta si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata
  • 1 ceapa 
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri bulion
  • sare, piper
  • boia dulce
  • 1 frunza de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 kg cartofi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Cartofii pentru musaca se spala, se curata, si se taie in bucati se pun la fiert cu putina sare.

Intre timp preparam carnea tocata: punem ceapa taiata in tigaie cu foarte putin ulei, o calim pana devine sticloasa, adaugam ardeiul rosu taiat feliute.

Dupa 5 min. adaugam carnea tocata si amestecam pana isi schimba culoarea, condimentam, adaugam si boiaua si  1 lingura de bulion. Lasam pe foc cam 20 min. Adaugam si usturoiul pisat. Amestecam bine.

Dupa ce au fiert cartofii scurgem apa intr-un castron si pasam cartofii, adaugand treptat din apa in care au fiert pana ajung la consistenta dorita.

Carnea tocata calita o punem intr-o tava termorezistenta, peste carne adaugam cartofii facuti piure.  

Intr-o cana punem 1 lingura de bulion si adaugam aprox. 4 linguri de apa in care au fiert cartofii, omogenizam si adaugam sosul peste musaca.

Dam musacaua la cuptorul incins pentru aprox. 30 min.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

o musaca delicioasa se poate pregati si de post, folosind doar legume, inlocuind carnea cu ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi