O parte din reteta este inspirata de la Ionela.
Murele insa.....culese de mine....o adevarata relaxare....
Blat:
Crema vanilie:
Decor:
Preparam blatul: in albusurile batute spuma se adauga zaharul, se bat pana se obtine bezeaua.
Galbenusurile batute cu uleiul se adauga peste bezea. Se amesteca usor de jos in sus si se adauga faina. Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la temperatura de 180 C pentru 30-40 min.
Crema de vanilie:
Punem la foc 400 ml lapte cu 50 gr zahar. Intre timp batem ouale +galbenusul cu 50 gr zahar, putina sare, amidonul si restul de lapte.
Se adauga laptele fierbinte in fir subtire peste compozitia cu oua si amidon. Se transfera toata compozitia in oala in care a fiert laptele si se tine la foc amestecand continuu pana se ingroasa.
Luam de pe foc si adaugam untul si esenta de vanilie. Lasam la racit acoperind cu o folie pt a nu se forma crusta.
Pe blatul racit repartizam uniform crema de vanilie, decoram cu mure.
Continutul plicului de tort jele se amesteca cu 2 linguri de zahar si cu 250 ml apa. se tine pe foc 1 minut.
Turnam jeleul peste fructe dinspre centrul tartei catre exterior.
Lasam la rece pt 1-2 ore.
Pofta buna!!!