Delicioasa......
Blatul: Se pune drojdia si zaharul intr-o cana si se toarna apa calduta peste ele. Se amesteca energic pentru a se dizolva drojdia. Cernem faina intr-un bol, adaugam oul si sarea, apoi adaugam drojdia peste faina si framantam un aluat potrivit, adaugati faina pana nu se mai lipeste de degete, adaugam si uleiul care va face aluatul mai elastic. Lasam aluatul la dospit
Intre timp pregatim ingredientele pentru umplutura: punem ketchup-ul intr-un vas rezistent la foc, adaugam oregano si uleiul si punem la fiert. Cand da in clocot oprim aragazul. Taiem sunca in triunghiuri sau patrate, mozzarela rondele, ardeiul gras in fasii, iar rosiile si maslinele la fel in rondele.
Ungem tava de pizza cu putin ulei si intindem aluatul cu degetele din interior catre exteriorul tavii, pana aluatul cuprinde toata suprafata tavii. Aluatul va iesi mai pufos daca nu folosim sucitorul. Ungem aluatul cu sosul de ketchup, apoi punem sunca, rosiile, ardeiul, mozzarela si maslinele. Dam la cuptorul incins la 180 C pentru 40-50 min.
Acum e numai buna de savurat!!!! Si cat mai fierbinte!!!:))
1
Mai puteti adauga rondele de ceapa, eu am pus ceapa dupa stratul de sunca, ii da un gust buun.