Covridog pentru mic dejun

de rodica_m in Aperitive / Garnituri, 27 Oct 2011 | 10284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cremvusti
  • 300 gr faina
  • 150 ml apa calduta
  • 4 gr drojdie
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • o priza de sare
  • 30 gr susan
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covridog pentru mic dejun:

Pregatim aluatul in care vom rula cremvustii:

In apa calduta vom pune drojdia si lingurita de zahar, amestecam pana se omogenizeaza si se topeste zaharul si turnam maiaua peste faina, adaugam sarea si un ou.

Framantam pana nu se lipeste de mana, pentru ca acest lucru sa se intample mai repejor adaugam uleiul treptat si iar framantam. Trebuie sa rezulte un aluat elastic. Lasam la crescut la cald cam 30 min.

Intre timp curatam cremvustii de pielita. In jumatatea de kg de cremvusti pe care am luat-o eu au fost 10 cremvusti.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 10 bilute. Rulam fiecare biluta cu mainile pe masa infainata. In asa fel obtinem o bagheta lunga pe care o aplatizam cu degetele. Luam un cremvusti si de jur imprejulrul lui rasucim bagheta de aluat. 

Repetam operatiunea pana terminam cremvustii. Ii punem in tava tapetata cu hartie de copt. 

Batem un ou cu putina sare si ungem fiecare covridog. Apoi presaram susanul.

Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 C pentru aproximativ 1h si 15 min.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Impartiti alautul in 10 bilute, insa daca vi se pare prea mult aluat, adaptati marimea bilutelor in functile de lungimea cremvustilor. Din aluatul ramas puteti modela painici pe care le coaceti si le folositi la hamburgeri.

2

Pentru a se coace uniform, fara sa se arda la talpa, eu am pus o tava cu putina apa sub tava cu covridogi. Daca aveti insa incredere in cuptorul dvs nu mai este nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covridog pentru mic dejun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec de carne cu ciuperci