Este reteta de Ratatouille din filmul cu acelasi nume. Daca v-am facut curioase in privinta gustului acum e momentul sa incercati...e tare delicioasa.
Sos:
Legume:
Dressing:
Sosul:
Punem ardeii in tava si ii coacem aprox. 30 min. Ardeii fierbinti se pun intr-o punga de plastic si se lasa sa formeze aburi in asa fel se vor decoji mai usor. Apoi ardeii se curata de seminte si pielita, se taie cubulete.
Ceapa si usturoiul se taie si se calesc in ulei. Se adauga ardeii se calesc 2-3 min apoi se adauga rosiile decojite si taiate cubulete (rosiile se decojesc mai usor daca le punem in apa clocotita pt 1 min.). Se calesc aprox.5-7 min.
Punem legumele calite in blender si obtinem sosul. Se adauga verdeata si sosul obtinul se pune intr-o tava rotunda.
Legumele:
Se taie rosiile, dovleceii si vinetele rondele. De preferat sa cumparam legume de aceeasi marime. Daca vinetele sunt amare le sarati si le lasati 30 min , apoi le spalati si le uscati.
Alternati legumele si puneti-le in tava peste sos.
Dressingul:
Se amesteca uleiul, usturoiul pisat, verdeata, se condimenteaza.
Se pune dressingul obtinut peste legume.
Se acopera tava cu folie de aluminiu, se da la cuptorul incins la 180 C pentru aprox. o ora. Daca legumele nu sunt gata lasati pana se inmoaie.
Dupa preferinta se poate servi cu otet balsamic.
1
Puteti folosi un vas mai mare sau doua vase mai mici (cum am facut eu).