Pui aromat

de rodica_m in Pui, 26 Sep 2011 | 13931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 3 linguri maioneza
  • 1 lingura ketchup
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
  • 6-7 rosii cherry
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui aromat:

Puiul se spala, se taie pieptul (pe care-l folositi la altceva) si se aplatizeaza. Se sareaza puiul dupa gust.

Intre timp preparam sosul: intr-un bol punem maioneza (de preferat sa fie cumparata), ketchup-ul si restul condimentelor. Se amesteca totul foarte bine, se pune si zeama de lamaie.

Se "maseaza" puiul foarte bine pe ambele parti cu acest sos. Se pune in tava. Eu nu am uns tava cu ulei pentru ca puiul isi lasa suficienta grasime. Am mai lasat puiul la frigider pentru 30 min pentru a lua aroma condimentelor. Dupa 30 min am scos tava de la frigider. Se pun si rosiile  in tava si se da totul la cuptorul incis la 180 C pentru maxim 1 ora.

Se seveste cald cu sau fara garnitura.

Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

Maioneza fragezeste carnea de pui si ii da o aroma placuta.

2

Nu am incercat sa prepar pui la cuptor cu maioneza de casa, dar cel mai indicat este sa folositi maioneza cumparata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

rodica_m 1

29.09.2011, 14:11

alinutzika merci
jolygina mai e....ia o furcilita si te astept!!

Lau 1

03.10.2011, 09:34

bun

stefania70 1

30.04.2012, 14:42

arata super ,o sa fac si eu

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume si piept de pui