Blat:
Albusurile se bat spuma cu sare dupa care se adauga zaharul, se mixeaza pana la obtinerea bezelei, galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste bezea, se adauga faina si cacaoa cernute, se omogenizeaza totul atent. Se toarna compozitia intr-o tava cu pereti detasabili unsa si se coace aprox 35 min. Se face testul cu scobitoarea. Blatul se pune la racit.
Crema:
Branza se mixeaza impreuna cu zaharul, iaurtul, zaharul vanilat, zeama si coaja de lamaie si gelatina (care a fost hidratata in 100 ml apa rece apoi dizolvata la baie de apa). Compozitia obtinuta se amesteca cu frisca batuta. Blatul se aseaza intr-o forma detasabila se toarna compozitia si se da la frigider pana se incheaga.
Glazura:
Capsunii se mixeaza in blender sau robot. Pasta obtinuta se trece printr-o sita fina pentru a inlatura semintele. Se amesteca cu zaharul, 75 ml apa rece si se pune la fiert pana da in doua trei clocote. Se da deoparte si se adauga gelatina gidratata in 100 ml apa rece. se amesteca bine pana se dizolva gelatina.
Dupa ce glazura sa temperat se toarna peste stratul de branza si se da la rece pentru cateva ore. Se inlatura cadrul metalic si se portioneaza cu un cutit fierbinte in bucati. Se decoreza cu gratar de ciocolata alba si feliute de capsuni.
Pofta buna!!