Tort cu mousse de piersici

de rodica_m in Torturi, 8 Iul 2011 | 4483 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 9 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 9 linguri zahar
  • sare
  • 1 lingurita praf de copt

Mousse de piersici:

  • 4 piersici de marime medie
  • 250 ml apa
  • 2 oua
  • 200 ml frisca
  • 60 gr zahar +3 linguri zahar
  • 1 plic gelatina

Decor:

  • 200 ml frisca
  • 1-2 piersici
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de piersici:

Blat:

Se separa ouale. Albusurie se bat spuma cuputina sare si cu zaharul. Galbenusurile se bat cu uleiul.Incorporam galbenusurile in spuma de albusuri si amestecam usor de jos in sus.

Faina si cacaua cernute se incorporeaza si ele in compozitia pufoasa. La fel si praful de copt.

Se tapeteaza o forma (de preferat cu peretii detasabili) cu hartie de copt si se unge cu putin ulei. Se toarna compozitia. Se coace in cuptorul preincalzit la 180C aprox.30 min. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit

Mousse de piersici:

piersicile taiate marunt, apa si  cele 3 linguri de zahar se fierb aprox.15 min.Pana piersicile devin moi. Din siropul pe care l-au lasat piersicile oprim 1 canita pt insiropat blatul.

Apoi le pasam cu blenderul si adaugam gelatina hidratata. amestecam bine pana se dizolva complet gelatina.

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 30 gr zahar, batem si galbenusurile cu 30 gr zahar. La fel si frisca se bate.

Se incorporeaza galbenusurile in albusurile batute. se omogenizeaza bine si se adauga frisca batuta.

Adaugam apoi cate o lingura de piureu de piersici. se amesteca usor dupa fiecare lingura.

Blatul se taie in 2 parti (de preferat egale) se insiropeaza. 

Punem in forma cu pereti detasabili primul blat adaugam moussul de piersici apoi se pune cel de-al doilea blat. Se da la rece pt cateva ore.

Se decoreaza dupa bunul plac cu frisca si piersici.

Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort gargarita pe pajiste cu flori