Conopida pane

de rodica_m in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2011 | 6196 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida medie
  • 4 oua 
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri lapte 
  • 100 gr pesmet
  • sare  
  • piper 
  • boia dulce/iute 
  • ulei pentru prajit  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane:

Conopida se spala sub jet de apa, se desface in buchetele.

Punem apa la fiert, adaugam putina sare. Dupa ce da in clocot se pun buchetelele de conopida in apa si se mai tin 5 min din momentul cand incepe iar apa sa fiarba. 

Se scot buchetelele si se lasa la racit.

Intre timp batem ouale cu sare, piper, boia dulce sau iute. Adaugam faina, amestecam energic sa nu se formeze cocoloase, adaugam laptele.

Punem pesmetul intr-o farfurie.

In uleiul incis punem pe rand fiecare bucata de conopida trecuta prin amestecul de ou si faina, apoi prin pesmet. Se rumenesc pe toate partile.

Noi am servit conopida pane cu doua feluri de sos: unul  picant ce contine rosii, ardei iute si usturoi,  si altul cu maioneza si usturoi (mai putin picant).

Pofta buna!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv a la Ela