Zacusca de vinete

de dobrezaira in Zacusca, 2 Oct 2012 | 4698 vizualizari

 

Ma apropii cu pasi repezi de terminarea conservelor, asa ca sa incep sa ma laud. O sa pun si cateva imagini cu camara mea, prea mica pentru ce am conservarit eu anul acesta ca de asa e omul , mai bine sa ramana decat sa nu ajunga. Si apoi este si familia numeroasa. Asadar zacustile....

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 5 kg ardei kapia
  • 500 gr morcovi
  • 2 kg ceapa
  • 800 gr bulion de casa
  • 1 l ulei
  • 2 graunti usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Coacem vinetele de preferat pe tabla, nu in cuptor, sunt mai gustoase si mai albe. In acelasi timp daca se poate coacem si ardeii ( musai sa fie rosii si carnosi ).

Curatam vinetele si ardeii si le dam prin masina de tocat carne impreuna cu morcovii si ei curatati de coaja.

Ceapa o tocam marunt, eu am tocat-o la robot si o calim in ulei. Cand devine sticloasa adaugam morcovul, ardeiul si vinetele. Calim putin pentru ca este prea groasa si subtiem cu sucul de rosii ( daca totusi folosim bulion, il diluam cu putina apa, astfel incat zacusca noastra sa poata sa si fiarba, nu sa devina o mamaliga).

Spre sfarsit punem sare si piper dupa gust, adaugam si cele doua linguri de zahar si usturoiul tocat marunt.

In borcanele curate,in cazul meu de 300-400 de gr. punem zacusca fierbinte, ii punem repede capacul si varam borcanele la culcus in paturica pana a doua zi.

TIPS-URI

1

In loc de bulion eu am folosit 3-4 kg de rosii pe care le-am dat prin separator si am pus doar pulpa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dobrezaira 1

02.10.2012, 15:56

laura,simona,gabytza,dena,motanel

adry88 1

02.10.2012, 20:28

ce de bunatati avem noi aici!

Lau 1

03.10.2012, 15:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta video: Zacusca de vinete