Zacusca cu dovlecei (varianta rapida)

de alldaycooking in Zacusca, 30 Iul 2012 | 6842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 850 gr vinete coapte bio
  • 350 gr ceapa bio
  • 500 gr ardei tocat bio
  • 1 dovlecel bio
  • 350 gr pasta de rosii
  • 300 ml ulei
  • 1 lingurita piper alb macinat
  • 2 lingurite boabe de piper
  • 7-8 foi de dafin
  • 1 lingurita boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu dovlecei (varianta rapida):

In oala sub presiune am pus uleiul, ceapa si ardeiul tocat, dovlecelul fara samburi feliat. Am inchis oala si am lasat sa fiarba 30 de minute. Dupa 30 de minute am pasat amestecul cu ardei si dovlecel cu ajutorul blender-ului stick. Am adaugat foile de dafin, piperul macinat si boabe. Am pus pasta de rosii, boiaua si vinetele coapte tocate si am amestecat bine. Am inchis din nou capacul si am mai fiert inca 30-40 de minute la foc mic.

Am pus in borcane sterilizate pe care le pastrez in frigider pentru consumul din perioada imediat urmatoare, iar restul l-am pus in caserole pe care le-am pus la congelator. Cu paine de casa (mi-a iesit ca mai buna paine de pana acum, dar bineinteles nu am cantitati pentru ingredientele folosite) este minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu dovlecei (varianta rapida)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

01.08.2012, 18:38

Imi place! Si totul BIO...bravo!

alldaycooking 1

01.08.2012, 19:22

Am noroc ca primim saptamanal un cos de legume bio plus ce mai au parintii si bunicii mei din gradina. Chiar ma gandeam ca pe cand eram noi mici alimentatia era destul de diferita si cu mult mai putine mezeluri, dulciuri rafinate, sucuri pline de E-uri si toate celelalte chimicale pe care le ingeram. In masura posibilului ar fi bine sa acordam atentie alimentatiei si sa cautam variante naturale.

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 20:50

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete si dovlecei